I v oslabení sahalo áčko po výhře, nakonec s Polnou remizovalo 1:1

Přestože hráli fotbalisté “A” týmu Slovanu téměř hodinu hry bez vyloučeného Kršáka, vypracovali si několik brankových příležitostí. Proměnili však stejně jako hosté pouze jedinou a tak utkání s Polnou skončilo dělbou bodů.

FC Slovan Rosice – Slavoj Polná      1:1 (1:1)

Branky: 21. Drbal – 10. Válek

ŽK: Moučka, Kugler – Čížek, Bajer, Pecina, Urbánek, Kavka

ČK: 32. Kršák (Ros)

Rozhodčí: Trigas – Broskevič, Zaplatilová

Diváků: 110

Rosice: Zádrapa – Černý, Zezula, Drbal, Kršák – Kugler, Šíp – Moučka (83. Pazourek), Selinger, Trtílek (46. Praks) – Malata (K) (90. Novák)

Polná: Skočdopole – Haala, Čížek, Šourek, Klíma – Bajer, Pecina (75. Apfelthaler), Fadrný, Kavka, Urbánek (K) – Válek (90. Trombelli)

Již v 1´ hlavičkoval po centru Černého z pravé strany z hranice malého vápna Malata, z výhodné pozice však zamířil vedle pravé tyče branky Polné. V 10´, po odkopu od branky hostí, skončil po hlavičce Zezuly ve středovém kruhu míč na noze hostujícího Válka, který našel na levé straně Bajera. Bajer pronikl samostatně do 16 Slovanu, zde přihrál před branku a dobíhající Válek neměl problém otevřít skóre utkání – 0:1. V 17´ přenesl domácí Šíp hru z levé strany na pravou na Moučku, ten pronikl do 16 hostí až před brankáře a jeho střela mířící na zadní tyč těsně minula branku. V 18´ zahrával Malata přímý kop z 25 m, odražený míč se dostal na hranici 16 k osamocenému Šípovi a jeho pohotová střela prolétla těsně vedle pravé tyčky. Ve 21´ po rohu Kuglera z pravé strany vytěsnil brankář hostí hlavičku Zezuly pouze na břevno a padající míč dopravil do branky Drbal1:1. Průběh utkání poznamenala 32´, kdy zákrok Kršáka na pronikajícího Bajera posoudil rozhodčí jako zmaření brankové šance a domácího hráče vyloučil. Po vyloučení převzali iniciativu hosté, do konce poločasu si však vypracovali pouze jednu větší šanci. Ve 42´ po rychlém protiútoku zakončil akci Polné zevnitř 16 Slovanu Urbánek, jeho střela z voleje však byla velmi nepřesná.

Hosté měli převahu i v první části druhého poločasu, vyloženou šanci si však nevypracovali a několik závarů před brankou Slovanu domácí hráči odvrátili. S postupem času se však oslabení domácí začali osmělovat a vypracovali si několik slibných brejkových příležitostí. V 59´ postupoval středem hřiště Selinger, na hranici 16 hostí našel nabíhajícího Drbala, jehož střela prolétla vedle levé tyče branky Polné. V 79´ zakončil akci Slovanu střelou z levé strany Praks. Přestože byl téměř mimo střelecký úhel, měl s jeho střelou Skočdopole hodně práce a míč s obtížemi vytěsnil na břevno. I další slibné akce domácích však skončily buď nepřesnou finální přihrávkou, nebo nepřesnou či nedůraznou střelou.

Příští sobotu hrají fotbalisté “A” týmu Slovanu v Břeclavi. Výkop utkání je ve 14:00.

Kategorie: A tým