Áčku se v přípravě daří, ve Velkém Meziříčí vyhrálo 2:0

I ve třetím zimním přípravném utkání dokázali fotbalisté “A” týmu Slovanu zvítězit, a to konkrétně na půdě třetiligového Velkého Meziříčí 2:0. O obě branky rosických se postaral Radim Chyla.

FC Velké Meziříčí – FC Slovan Rosice      0:2 (0:0)

Branky: 62. a 72. Chyla

Rozhodčí: Porubka

Diváků: 40

Velké Meziříčí: Pokorný T. – Pokorný P., Mucha, Šimáček, Dufek – Bouček, Smejkal, Mezlík, Šuta, Demeter – Simr (střídali: Kruba, Cukal, Kriegsmann, Chalupa, Komínek, Zedník, Puža)

Rosice: Zádrapa – Obůrka, Zezula, Selinger, Vítámvás – Novák, Šíp – Moučka (46. Chyla (72. Černý M.)), Malata (63. Trtílek), Pazourek – Trtílek (18. Strnad (46. Foral))

Do první vážnější příležitosti zápasu se v 17. minutě dostal hostující Malata, centr Trtílka ale ve skluzu poslal nad břevno. Ve 26. minutě se po dalším centru z pravé strany dostal k zakončení Zezula, jeho střelu z otočky Pokorný bez větších problémů chytil. Ve 29. minutě si domácí Demeter navedl míč a střelou zpoza šestnáctky pořádně protáhl Zádrapu. O minutu později vytasil rosický brankář další dobrý zákrok proti hlavičce Simra. Rosičtí odpověděli střelami Pazourka z 34. a 39. minuty, obě však postrádaly větší přesnost. Domácí si největší šanci vypracovali ve 41. minutě, kdy se po centru Demetera z levé strany ocitl sám před Zádrapou Simr, rosický brankář ale jeho hlavičku skvělým zákrokem vytěsnil na roh. Ve 43. minutě podnikli hosté rychlou akci středem hřiště, na jejímž konci byla křižná střela Zezuly, která těsně minula levou tyč Pokorného branky.

V 50. minutě našel Novák na velkém vápně Chylu, ten se s míčem otočil a poslal ho přímo do náruče Kruby. V 54. minutě se po cetru Demetera zleva dostal k hlavičce Mezlík, jeho pokus srazil Šíp na roh. V 60. minutě šli rosičtí do přečíslení 4 na 3, zakončení vzal na sebe Malata a střelou zpoza šestnáctky o kousek minul levou tyč. V 62. minutě vyslal Zádrapa z výkopu do úniku Chylu, ten předběhl jednoho z obránců a následně přeloboval vyběhnuvšího Krubu – 0:1. V 65. minutě mohli rosičtí potrestat laxní rozehrávku domácích, střelu Forala ale Kruba pohotově vykopl. O další tři minuty později se po akci Chyly s Foralem ocitl v dobré příležitosti Trtílek, Kruba byl však znovu připravený. V 72. minitě dostal za obranu domácích dlouhý míč Chyla, prvním dotykem si obhodil Krubu a druhým jej poslal do odkryté branky – 0:2. Po následném zákroku domácího brankáře musel bohužel střelec obou branek Slovanu vystřídat. Do poslední šance zápasu se v 87. mintě dostal po přihrávce Obrůrky Pazourek, Kruba mu však včasným vyběhnutím zmenšil úhel a jeho šanci zneškodnil.

Ve čtvrtém přípravném utkání se fotbalisté Slovanu střetnou se Svratkou Brno. Hraje se v sobotu od 14:30 v Brně na VUT.

Kategorie: A tým