I ve čtvrtém přípravném utkání “A” tým zvítězil, Svratku porazil 1:0

I ve čtvrtém zimním přípravném utkání dokázali fotbalisté “A” týmu Slovanu zvítězit, když po gólu kanonýra Malaty porazili účastníka krajského přeboru Svratku Brno 1:0.

FC Svratka Brno – FC Slovan Rosice      0:1 (0:0)

Branky: 56. Malata

Rozhodčí: Bělák – Paulík, Půček

Diváků: 50

Rosice: Zádrapa – Obůrka, Zezula, Selinger (65. Novák), Kršák – Šíp, Novák (46. Kugler) – Foral (46. Drbal), Malata (65. Chyla), Pazourek – Chyla (46. Trtílek (70. Černý M.))

Už ve 2. minutě mohl po Pazourkově přihrávce otevřít skóre zápasu Chyla, sám před Crhanem však netrefil ideálně míč a ten skončil mimo tři tyče. V 6. minutě rozjel na pravé straně akci Foral, kterou následně po přihrávce Malaty i sám zakončil, ve skórování mu zabránil dobrý zákrok Crhana. Ve 21. minutě odcentroval z pravé strany Obůrka, Chyla si ve vápně zpracoval míč a druhým dotekem zakončil, Crhan ale dalším výborným zákrokem vyrazil míč na roh. Ve 32. minutě hlavičkoval po standardní situaci zahrávané Šípem Vítámvás, z malého vápna ale poslal míč těsně vedle. V ještě lepší pozici se ve 40. minutě ocitl Novák, sám před Crhanem však poslal míč těsně nad břevno.

V 50. minutě si svoji největší šanci vypracovala Svratka, přetažený centr z pravé strany ale na zadní tyči zakončil Makiš nad. V 54. minutě našel Obůrka ve vápně nabíhajícího Malatu, který poslal míč těsně vedle pravé tyče. O dvě minuty později už se ale Malata prosadil, když rychle rozehranou standardní situaci zakončil přesnou střelou ke vzdálenější tyči – 0:1. V 59. minutě mohli Šíp s Malatou potrestat špatné vyběhnutí Crhana, střelu druhého jmenovaného ovšem vykopl z prázdné brány jeden z obránců. Dvě minuty na to našel Šíp centrem Malatu, ten hlavou opět o kousek minul branku Svratky. V 66. minutě odcentroval z pravé strany Makiš, Bábeľovi k lepšímu zakončení hlavou chyběly centimetry. V 75. minutě našel Pazourkův střílený centr hlavu Zezuly, ani on však nedokázal zamířit přesně mezi tři tyče a míč prolétl pouze kolem brankové konstrukce. V 77. minutě už Zezula hlavičkoval o poznání přesněji, Crhan však výborným zákrokem vytěsnil míč na roh.

V předposledním pátém přípravném utkání se fotbalisté “A” týmu Slovanu představí na půdě třetiligového Hodonína. Hraje se v sobotu 2. března od 11:00.

Kategorie: A tým