Přípravné utkání “A” týmu v Hodoníně skončilo remízou 2:2

Remízou 2:2 skončilo páté zimní přípravné utkání “A” týmu Slovanu na půdě třetiligového Hodonína. Rosickým patřila první půle, ve které šli do dvoubrankového vedení, domácí ale po změně stran zlepšili výkon a dokázali srovnat.

FK Hodonín – FC Slovan Rosice      2:2 (0:2)

Branky: 71. Bohun, 78. Sasín – 4. Obůrka, 26. Selinger

Rozhodčí: Pátek

Diváků: 60

Hodonín: Novotný – Bohun, Turan, Hesek, Mareš L. – Mass Dione, Mareš T., Michna, Fojtík – Sasín, Jakubek (střídali: Opina, Flasar, Vinkler, Weis, Žák, Pospíšil)

Rosice: Zádrapa – Vítámvás (43. Kršák), Zezula, Drbal, Šíp – Kugler, Novák – Obůrka (64. Foral), Selinger (75. Trtílek (85. Moučka)), Pazourek – Malata (60. Chyla)

Hned v 1. minutě utkání vyzkoušeli pozornost obou brankářů domácí Mass Dione a na druhé straně Malata, oba golmani si však s jejich střelami poradili. Ve 4. minutě prodloužil Šípův dlouhý aut Malata a Obůrka z hranice penalty poslal míč do levého horního rohu branky – 0:1. V 9. minutě po dalším autu rosických pálil z dobré pozice Selinger, branku však přestřelil. Ve 14. minutě byl před šestnáctkou Hodonína faulovaný Malata a sám se exekuce standardní situace ujal, Novotný jeho střelu nadvakrát chytil. V 19. minutě přetlačil Malata v souboji jednoho z domácích stoperů a následně přeloboval vyběhnutého Novotného, míč ale skončil vedle levé tyče. V minutě 26. vyslal Malata do úniku Selingera, ten ve vápně obešel jednoho z obránců a následně poslal míč s pomocí teče ke vzdálenější tyči – 0:2. Domácí si největší šanci prvního poločasu vypracovali ve 40. minutě, kdy Fojtík orazítkoval z přímého kopu pravou tyč. Ve 43. minutě podnikli rosičtí pěknou kombinační akci na jejímž konci byl centr Šípa a Malatova střela těsně vedle Novotného branky.

V 52. minutě zahrával přímý volný kop Pazourek, Novotný míč pouze vyrazil a Selinger mohl zblízka navýšit vedení Slovanu, míč však poslal do břevna. Hodonín se dostal zpět do zápasu v 71. minutě, kdy centr z pravé strany sklepl Jakubek Bohunovi a ten zamířil přesně k levé tyči – 1:2. Minutu na to mohl rosickým vrátit dvougólové vedení Zezula, jeho střelu zpoza šestnáctky ale Novotný vytěsnil na roh. V 78. minutě neudržel Zádrapa střelu Opiny a dobíhající Sasín dorazil míč do sítě – 2:2. Poslední šance zápasu patřila domácím, když v 88. minutě odcentroval z pravé strany Pospíšil a Jakubek hlavičkoval z nebezpečné pozice nad branku.

V generálce na jarní část mistrovské sezóny se fotbalisté “A” týmu Slovanu představí na půdě dalšího třetiligového soupeře Vyškova. Utkání se hraje v sobotu od 11:00.

Kategorie: A tým