Áčko jarní premiéru zvládlo, Strání porazilo 3:1

Přestože se vítězství nad jedenáctým celkem tabulky Strání nerodilo snadno, nakonec fotbalisté “A” týmu Slovanu první jarní mistrovské utkání zvládli a díky dvěma brankám ve druhém poločase zaslouženě zvítězili 3:1.

FC Slovan Rosice – FC Strání      3:1 (1:1)

Branky: 5. a 54. Drbal, 81. Selinger – 22. Bruštík

ŽK: Černý, Malata, Zádrapa – Palík, Silnica

Rozhodčí: Vojáček – Šamaj, Kološ

Delegát: Volf

Diváků: 150

Rosice: Zádrapa – Černý, Zezula, Drbal, Vítámvás (30. Kršák) – Kugler, Novák – Obůrka (46. Moučka), Selinger, Pazourek – Malata (K) (86. Chyla)

Strání: Popelka – Mimochodek (71. Lorenc), Gardian (K), Čaňo O. (88. Čubík), Koníček – Palík, Fruhauf, Pilka, Silnica, Holík – Bruštík (88. Benešík)

Vedoucí branku vstřelili domácí již v 5´, kdy po rohovém kopu rozehraném nakrátko u pravého praporku a následném centru Kuglera do 16 usměrnil míč do branky hostí hlavou Drbal1:0. Hosté zahrozili již v 7´, kdy se po přímém kopu z 30 m zahraném Pilkou k hrabnici 16 Slovanu dostal míč k Holíkovi a jeho střela ze 12 m skončila v náruči Zádrapy. Vyrovnání skóre přišlo ve 22´ po další standardní situaci. Přímý kop z prostoru asi 2 m před levým rohem 16 domácích zahál Palík nepříjemnou střelou přímo na branku. Zádrapa míč vyrazil a po několika odrazech se dostal do levé strany 16 k osamocenému Bruštíkovi, který zamířil přesně k bližší tyči – 1:1. Ve 36´, po uvolnění od Malaty, pronikl z levé strany do 16 hostí Pazourek, jeho křížná střela však těsně minula zadní tyč branky. Ve 40´, po rohovém kopu domácích zahraném z pravé strany Kuglerem, se odkopnutý míč ze 16 Strání dostal k Černému, jehož nebezpečnou střelu ze 30 m mířící do horního pravého rohu branky stačil Popelka vyrazit.

Vítěznou branku vtřelili domácí v 54´ po dalším rohovém kopu. Míč centrovaný Pazoukem od levého praporku sklepl Zezula hlavou z hranice 16 do prostoru penalty k Drbalovi, který jej s přehledem dopravil do sítě Strání – 2:1. Pojistku vítězství přidal Slovan v 81´. Novák vysunul z vlastní poloviny před 16 hostí Malatu, proti kterému vyběhl i brankář Popelka. Malata po vítězném souboji přihrál před 16 Selingerovi, který pohotovým obloučkem přes obránce včetně brankáře uzavřel skóre utkání – 3:1. Ještě v 90´ vysunul Selinger do 16 Strání Chylu, jehož křížná střela branku hostí minula.

V dalším kole zajíždějí fotbalisté “A” týmu Slovanu na půdu zachraňujících se Nových Sadů. Hraje se v sobotu od 15:00.

Kategorie: A tým