“A” tým byl v Humpolci lepším týmem a zvítězil 2:0

Zasloužené tři body si do tabulky Fortuna Moravskoslezské divize D připsali fotbalisté “A” týmu Slovanu Rosice, kteří na jaře neporažený Humpolec porazili na jeho vlastní půdě a před pěknou diváckou návštěvou 2:0.

AFC Humpolec – FC Slovan Rosice      0:2 (0:1)

Branky: 35. Malata, 51. Trtílek

ŽK: Vrátný, Kopic, Svoboda – 0

Rozhodčí: Marek – Slováček, Havlín

Delegát: Peřinka

Diváků: 365

Humpolec: Kříž (K) – Kopic, Vrátný, Maršík, Málek – Dalík, Skryja (72. Svoboda), Havel, Nermut (69. Štěpán), Šerý (32. Tomovič) – Pešek

Rosice: Zádrapa – Černý, Zezula, Drbal, Kršák – Selinger, Kugler – Moučka (81. Foral), Trtílek (72. Chyla), Pazourek (55. Vítámvás) – Malata (K)

Rosičtí vstoupili do zápasu aktivně a vytvořili si tlak. V 10. minutě zakončil rychle rozehranou standardní situaci Malatou střelou z 12 metrů Selinger, míč s pomocí teče proletěl nad břevnem. O minutu později trefil po závaru v domácí šestnáctce Pazourek spojnici Křížovy branky. Ve 14. minutě běžel po pěkné kombinační akci Slovanu sám na branku Trtílek, Kříže sice přeloboval, ale s ním i branku Humpolce. Domácí poprvé zahrozili ve 21. minutě, kdy po rohovém kopu vykopl míč směřující do branky Kugler. Z následného protiútoku připravil Trtílek palebnou pozici Pazourkovi, jeho střelu ale na poslední chvíli zblokovala domácí obrana na roh. Ve 35. minutě prostrčil Pazourek míč za obranu nabíhajícímu Malatovi a ten pod padajícím Křížem poslal Slovan do vedení – 0:1. Ve 40. minutě mohl zvýšit Kršák, který po akci Trtílka s Pazourkem z malého vápna těsně přestřelil.

Úvod druhého poločasu rosickým vyšel, když Malata utekl v 52. minutě po pravé straně, zbavil se obránce a míč předložil Trtílkovi, před nímž stála odkrytá branka – 0:2. V 59. minutě podržel Slovan Zádrapa, který konečky prstů vytěsnil Tomovičovu hlavičku na roh. V 62. minutě rozezvonili rosičtí podruhé v utkání brankovou konstrukci, konkrétně Černý, který svůj průnik středem hřiště zakončil střelou do pravé tyče. Domácí hrozili především z rohových kopů a po jednom z nich zaskočil v 78. minutě za Zádrapu na brankové čáře Malata. V 80. minutě mohl potrestat faul na unikajícího Chylu z přímého kopu Malata, Kříž ale jeho střelu z nebezpečné vzdálenosti vyrazil. V 86. minutě nabil Chyla na šestnáctku míč Malatovi a jeho tvrdá rána proletěla kolem levé šibenice. I poslední šance zápasu patřila rosickým, Černého tvrdou střelu z přímého volného kopu však domácí brankář opět zneškodnil.

V dalším kole budou fotbalisté “A” týmu hostit Sokol Lanžhot. Zápas se hraje v sobotu od 15:30.

Kategorie: A tým