O výhře nad Lanžhotem rozhodlo áčko ve druhém poločase

Zlepšeným výkonem ve druhém poločase a především třemi brankami rozhodli fotbalisté “A” týmu Slovanu Rosice o své výhře nad kvalitním celkem Sokolu Lanžhot 3:0.

FC Slovan Rosice – TJ Sokol Lanžhot      3:0 (0:0)

Branky: 57. Pazourek, 68. (PK) Malata, 74. Moučka

ŽK: Selinger, Kugler, Malata – Kleiber, Dobšíček, Mikúšek, Hýlek, Šenk, Klimeš

Rozhodčí: Hubený – Šimoník, Marinč

Delegát: Kordula

Diváků: 142

Rosice: Zádrapa – Černý, Zezula, Drbal, Kršák – Kugler, Novák – Moučka, Selinger (80. Chyla), Pazourek (84. Obůrka) – Malata (K) (87. Foral)

Lanžhot: Klimeš – Mikúšek, Včelka (53. Žáček), Dobšíček – Krejčíř, Hýlek (K) – Šenk (69. Lapin), Simandl, Bartal (42. Bartoš Jan), Kleiber – Dovhanyuk

V dnešním utkání narazili hráči Slovanu na nepříjemného a houževnatého soupeře. V úvodní části zápasu si Lanžhot vypracoval několik šancí. V 11´ zahrával hostující Simandl přímý kop z 25 m, centrem k levé tyči branky našel hlavu nabíhajícího Dobšíčka, který těsně minul horní roh branky Slovanu. Ve 14´, po akci vedené hosty po pravé straně hřiště, odcentroval Mikúšek do 16 Slovanu do prostoru penalty, kde si zpracoval míč Dovhanyuk a jeho nebezpečnou střelu vyrazil Zádrapa mimo branku. Do první velké šance se Slovan dostal ve 32´, kdy Novák vybojoval u pravé čáry míč, přihrál do 16 Lanžhotu nabíhajícímu Malatovi, jehož střelu stačil Klimeš vykopnout. Ve 45´ rozehrál pohotově přímý kop ve středu hřiště Kugler, Kršák odcentroval z levé strany 16 před branku a Moučkova hlavička z výhodné pozice na hranici brankoviště skončila nad brankou hostí.

Od úvodu 2. poločasu se hra Slovanu zlepšila. Ve 47´ po autu Černého z pravé strany přihrál Malata z kraje 16 před branku nabíhajícímu Pazourkovi, před kterým ale stačila obrana hostí odkopnout míč na roh. V 57´ odcentroval z pravé strany do 16 hostí Moučka a obrana tentokrát nabíhajícího Pazourka neuhlídala a ten z malého vápna vstřelil úvodní branku zápasu – 1:0. V 68´ se po nákopu Selingera z vlastní poloviny protlačil za obranu hostí do 16 Malata, kterého fauloval Krejčíř. Nařízenou penaltu Malata bezpečně proměnil – 2:0. V 74´ obral na polovině hostí Pazourek o míč Dobšíčka, křížným centrem od pravého rohu 16 našel volného Moučku, který po pěkné kličce s přehledem prostřelil brankáře – 3:0. V 79´ po akci hostí vedené po levé straně a centru Žáčka netrefil přesně ve výhodné pozici míč Dovhanyuk a akci zakončil slabou střelou mimo branku.

V sobotu se “A” tým Slovanu představí opět před vlastními diváky, když od 16:00 hostí Velkou Bíteš.

Kategorie: A tým