Áčko vstřelilo v obou poločasech 3 góly a Břeclav porazilo 6:0

Další vysoké vítězství si do tabulky divize D připsali fotbalisté “A” týmu rosického Slovanu, kteří v předehrávce 29. kola s Břeclaví jasně dominovali a soupeře porazili jednoznačně 6:0.

FC Slovan Rosice – MSK Břeclav      6:0 (3:0)

Branky: 12. a 16. Chyla, 17. Kugler, 67. Drbal, 71. Novák, 83. (PK) Malata

ŽK: 0

Rozhodčí: Petr – Hovorka, Bělák

Delegát: Hulcký

Diváků: 240

Rosice: Zádrapa – Černý, Zezula, Drbal, Kršák – Kugler (63. Obůrka), Novák – Moučka, Selinger (K) (63. Malata), Pazourek (69. Foral) – Chyla

Břeclav: Jochman – Herman, Fiala, Kurdík, Trčka (80. Tkadlec) – Konečný (64. Zonyga), Ianosteac, Netopilík, Hloch (K) – Motyčka, Kriston

V předehrávaném utkání 29. kola porazili hráči Slovanu po jednoznačném průběhu utkání hostující MSK Břeclav, když branky rovnoměrně rozdělili do obou poločasů. Převaha domácích byla patrná již od úvodu utkání. V 5´ zakončoval po kombinaci Slovanu z hranice 15 hostí Selinger, branku však netrefil. V 8´ zahrával po faulu na Nováka přímý kop z hranice 16 Pazourek, přízemní střela prošla pod zdí, míč však skončil v náruči Jochmana. Ve 12´ našel Moučka přihrávkou ze středu hřiště Chylu nabíhajícího za obranu do 16 Břeclavi a Chyla obhodil vybíhajícího brankáře – 1:0. V 16´ vysunul Novák podél pravé autové čáry Moučku, Moučka následně ze strany 16 hostí přihrál před malé vápno nabíhajícímu Chylovi, který přesnou střelou zvýšil – 2:0. Již v následující minutě se po kombinaci Slovanu dostal odražený míč na hranici 16 Břeclavi ke Kuglerovi, který pohotově zamířil přesně k levé tyči branky – 3:0. Po třetí brance tempo domácích i díky dešti mírně opadlo. Pouze ve 28´ se po kombinaci na polovině hostí dostal k zakončení v jejich 16 Pazourek, míč však minul levou tyč branky.

V 60´ zahrával přímý kop z pravé strany 16 hostí Kugler, dorážku domácích z hranice malého vápna brankář vyrazil a vyražený míč odklidila obrana hostí na roh. V 61´ se v 16 Břeclavi uvolnil Moučka, z jasné pozice z 12 m ale přestřelil branku. V 66´ pronikl podél brankové čáry do 16 hostí Moučka, přihrál zpět Pazourkovi a jeho střelu mířící přímo nad Jochmana brankář vyrazil. V 67´ zahrál Malata přímý kop z levé strany 16 hostí na volného Zezulu k zadní tyči branky, Zezula přihrál před branku Drbalovi, který přesnou střelou otevřel skóre druhého poločasu – 4:0. V 71´ zahrával přímý kop z 35 m domácí Černý, na vysoký míč mířící do malého vápna hostí Jochman nedosáhl a Novák jej hlavou usměrnil do sítě – 5:0. V 83´ zahrál ve vlastní 16 rukou hostující Hloch a nařízenou penaltu proměnil Malata6:0.

Hned v sobotu se “A” tým Slovanu představí opět před domácími diváky, když od 16:30 budou hostit Sokol Tasovice.

Kategorie: A tým