Utkání “A” týmu v Brodě rozhodl 18. gólem v sezóně Malata

V předehrávaném 30. kole Moravskoslezské divize D zvítězili fotbalisté “A” týmu Slovanu na hřišti Havlíčkova Brodu 1:0. Zápas rozhodl svojí 18. brankou v sezóně Petr Malata.

FC Slovan Havlíčkův Brod – FC Slovan Rosice      0:1 (0:0)

Branky: 75. (PK) Malata

ŽK: Svoboda, Vrzal, Pleva, Peřina – Kugler, Zezula, Moučka

Rozhodčí: Soukal – Marek, Petrlík

Delegát: Volf

Diváků: 90

Havlíčkův Brod: Kubát – Štědrý, Svoboda (K), Vrzal, Henek J. – Fikar, Peřina, Pleva (82. Henek D.), Pabousek, Karlík (46. Polcar) – Nedvěd (71. Fišer)

Rosice: Zádrapa – Černý, Zezula, Drbal, Kršák – Kugler, Selinger (K) (65. Malata) – Moučka, Novák, Pazourek (86. Obůrka) – Chyla (75. Foral)

V 5. minutě hlavičkoval Drbal po centru Moučky těsně vedle. V 7. minutě vybojoval Drbal na polovině domácích míč, následně sám i zakončil, střelou zpoza šestnáctky však našel pouze náruč připraveného Kubáta. O minutu později donutil Chyla k chybě domácího obránce, míč se dostal k Pazourkovi a ten lobem do odkryté branky o kousek minul. V 11. minutě podržel domácí fotbalisty Kubát, když vyrazil přímý kop Pazourka na roh. Ve 13. minutě uvolnil Chyla Selingera, jeho střela však mířila opět do připraveného Kubáta. V 15. minutě si Černý narazil míč s Pazourkem, dostal se do šestnáctky, z úhlu ale branku přestřelil. O další dvě minuty později utekl po levé straně Moučka, ani on však domácího brankáře nepřekonal. Ve 27. minutě poprvé vážněji zahrozili i domácí, celou akci ale skluzem přerušil vracející se Černý. Ve 31. minutě zakončil Kuglerův roh střelou k bližší tyči Moučka, za Kubáta tentokrát zaskočil v bráně jeden z obránců. Gólem neskončila v následující minutě ani Selingerova střela z malého vápna, která skončila mimo tři tyče. Ve 35. minutě pálil Novák opět jen do výborně chytajícího Kubáta. Nejlepší zákrok ale domácí gólman předvedl ve 40. minutě, kdy vytěsnil přízemní střelu Pazourka z hranice velkého vápna na roh. Ve 43. minutě běžel po Novákově přihrávce sám na branku Pazourek, i tentokrát však skončil jeho lob těsně vedle levé tyče.

V úvodu druhého poločasu se činil i rosický brankář a to konkrétně ve 48. minutě, kdy zlikvidoval tvrdou střelu střídajícího Polcara. Následný protiútok pak zakončil Selinger střelou do Kubátovy náruče. Tlak rosických i nadále pokračoval, jejich finální fáze ale postrádala i díky silnému větru větší přesnost. V 67. minutě zkusil z dálky překvapit Kubáta Pazourek, jeho střela ale skončila hodně mimo. V 72. minutě mohl po přihrávce Malaty otevřít skóre Chyla, míč si ale dal ve vápně daleko od nohy a Kubát ho o něj včasným vyběhnutím připravil. Krátce na to se rosičtí přece jen dočkali. Ve vápně byl faulovaný Chyla a nařízený pokutový kop s přehledem proměnil Malata0:1. Hned vzápětí mohl Malata přidat druhý gól, po přihrávce Moučky ale střílel nepřesně. V 85. minutě rozehrál Kubát špatně přímý kop a Malata střelou z vlastní poloviny jen o kousek minul levou tyč prázdné branky. Gólem neskončila ani velká šance Forala z 88. minuty a tak utkání skončilo hubeným vítězstvím Slovanu 1:0.

Druhý anglický týden zakončí fotbalisté “A” týmu v sobotu v Bzenci. Výkop utkání je v 17:00.

Kategorie: A tým