Druhý anglický týden zakončil “A” tým bezgólovou remízou v Bzenci

Velké množství gólových příležitostí neproměnili fotbalisté “A” týmu Slovanu na skvěle připraveném trávníku v Bzenci a protože ani domácí nebyli v proměňování několika svých šancí úspěšní, skončilo ofenzivní utkání bezbrankovou remízou.

TJ Slovan Bzenec – FC Slovan Rosice      0:0

ŽK: Petrucha, Košut – Pazourek, Novák, Drbal

ČK: 76. Zůbek (Bze)

Rozhodčí: Šimoník – Koláček, Liška

Delegát: Piňos

Diváků: 124

Bzenec: Smrčka – Vinkler, Vaverka, Petrucha T., Petrucha M. – Zůbek, Vlček (79. Žák), Čech, Košut, Mlýnek (70. Hubr T.) – Kasala (K) (90. Hubr P.)

Rosice: Zádrapa – Černý, Zezula, Drbal, Kršák – Kugler, Novák – Moučka (72. Foral), Malata (K), Pazourek – Chyla (28. Selinger)

Už ve 2. minutě zápasu mohli jít rosičtí do vedení, proti byl však domácí brankář Smrčka. Nejprve zlikvidoval Moučkův průnik z pravé strany, poté vyrazil i Novákovu dorážku a třetí skvělý zákrok předvedl proti Pazourkovým nůžkám, které vyrazil na roh. V 8. minutě pálil na druhé straně tvrdě ale nepřesně Kasala. Ve 23. minutě se pěknou individuální akcí prezentoval Malata, kdy své kličkování ve středu hřiště zakončil tvrdou střelou do připraveného Smrčky. Ve 30. minutě prošel Košut s míčem až před Zádrapu a přestože se mu jej podařilo překonat, za rosického brankáře zaskočil v bráně Drbal. Ve 32. minutě zakončil kombinační akci rosických Pazourek, jeho technická střela skončila s pomocí teče těsně vedle. Znovu to Pazourek zkoušel o dvě minuty později, kdy křižnou střelou prověřil pozornost domácího gólmana. Ve 36. minutě zahrozili opět i domácí, kdy Mlýnkova střela z otočky proletěla těsně nad břevnem. Ve 40. minutě byl blízko vedoucí branky Malata, Černého centr však nedokázal zblízka usměrnit hlavou do branky. Ještě blíže ke gólu byl Slovan v poslední minutě prvního poločasu, kdy Kuglerův centr připravil Zezula lépe postavenému Drbalovi a ten ze dvou metrů nastřelil pouze břevno odkryté branky.

V 52. minutě se po chybě ve středu hřiště řítili dva bzenečtí hráči na Černého, celou akci ale výborným zákrokem zlikvidoval Zádrapa. V 57. minutě si Selinger narazil míč s Moučku, následně však pálil pouze do Smrčky. Minutu na to se s další pěknou akcí vytasil Malata, když po pravé straně pronikl až do šestnáctky, míč však poslal pouze do boční sítě. V 62. minutě se nepodařilo protrhnout střeleckou smůlu ani Zezulovi, který ze 7 metrů těsně přestřelil branku. V 68. minutě podržel domácí Smrčka, který vyrazil Malatův přímý kop mířící do pravého horního rohu branky. V 80. minutě zahrozil Kasala střelou z otočky, míč však skončil metr vedle pravé tyče. Z následného protiútoku hledal Kugler v šestnáctce Malatu, Smrčka byl ale opět včas na svém místě. V 84. minutě se padární střelou z dálky prezentoval Kasala, stejně jako Drbal v první půli ale poslal míč pouze do břevna.

V sobotu 18. května přivítají fotbalisté “A” týmu Slovanu Dostu Bystrc. Výkop utkání je v 17:00.

Kategorie: A tým