Áčko splnilo povinnost, poslední Bystrc porazilo 6:1

Fotbalisté “A” týmu Slovanu zvítězili ve 25. kole Moravskoslezské divize D nad posledním týmem soutěže Dostou Bystrc 6:1 a opět se o kousek přiblížili konečnému druhému místu. O své výhře rozhodli rosičtí v prvním poločase, ve kterém vstřelili pět branek.

FC Slovan Rosice – FC Dosta Bystrc      6:1 (5:0)

Branky: 19. vlastní, 30. Zezula, 42. Drbal, 44. Pazourek, 45. Malata, 47. Selinger – 79. vlastní

ŽK: 0

Rozhodčí: Mikulášek – Kulička, Hudec

Delegát: Kordula

Diváků: 180

Rosice: Zádrapa – Černý, Zezula, Drbal, Kršák – Kugler (62. Obůrka), Novák – Moučka, Selinger (58. Chyla), Pazourek (69. Pazourek) – Malata (K)

Bystrc: Herink (66. Svoboda M.) – Marušinec (46. Pasz), Buriánek (46. Gelda), Pelc, Pohanka – Krejčíř, Zatloukal, Chmúra, Gračanin – Krejčí, Svoboda P. (K)

Po dvou gólově chudých utkáních na hřištích soupeřů si dnes hráči Slovanu se soupeřem z posledního místa tabulky vylepšili skóre. Dost dalších šancí však zůstalo z jejich strany nevyužito. V 9´ po rohu domácích hlavičkoval těsně vedle levého horního roku branky Zezula. V 19´ hodil dlouhý aut do 16 hostí Černý, Novák prodloužil hlavou míč před branku a ve skrumáži v brankovišti si jej srazil do vlastní sítě hostující Buriánek – 1:0. Ve 28´ unikl po levé straně Novák, přes Moučku se míč dostal před 16 Bystrce k Selingerovi a jeho střela proletěla těsně nad břevnem branky. Ve 30´ při rohu z levé strany našel Pazourek přesným centrem v 16 hostí hlavu Zezuly, který tentokrát zamířil přesně a zvýšil – 2:0. Ve 33´ pronikl středem hřiště Kršák, přihrál doprava Malatovi, jehož tvrdou střelu Herink vyrazil a následná Malatova dorážka prolétla těsně vedle vzdálenější tyče. Ve 38´ přihrál z pravé strany do 16 Bystrce Černý a Moučka usměrnil z hranice malého vápna prudký míč pouze vedle tyče. Ve 40´ vyrazil Herink nad branku Pazourkovu střelu ze 14 m. Ve 40´ zatáhl po rohu odražený míč zpět do 16 Bystrce Selinger, přihrál před branku Drbalovi, který přesnou střelou akci zakončil – 3:0. Ve 44´ se po kombinaci Slovanu na polovině hostí uvolnil na hranici 16 Pazourek a přesnou střelou prostřelil Herinka – 4:0. Ve 45´ pronikl do 16 Bystrce Moučka a akci zakončil technickou střelou Malata, který zakroutil míč téměř od brankové čáry přesně k zadní tyči branky – 5:0.

Ve 47´ pronikl podél levé čáry Pazourek, prudce odcentroval před branku Bystrce, kde přesně trefil hlavu dobíhajícího Selingera, který poslal míč do sítě – 6:0. V 64´ přihrál ze středu hřiště Malata mezi stopery hostí do 16 nabíhajícímu Chylovi, jeho střelu vyrazil Herink mimo tyče. V 79´ se při přímém kopu hostí, zahraném ze 30 m do 16 Slovanu, nedohodli Zezula s vybíhajícím Zádrapou a Zezula poslal hlavou míč do vlastní branky – 6:1. V 81´ zakončil Malata svůj průnik do 16 Bystrce střelou těsně vedle levé tyče. V 90´ pronikl středem hřiště do 16 hostí Chyla a jeho střelu stačil M. Svoboda vykopnout mimo branku.

V dalším kole zajíždějí fotbalisté “A” týmu do Žďáru nad Sázavou. Hraje se v sobotu od 10:15.

Kategorie: A tým