“A” tým zvítězil 2:1 ve Žďáře, Malata vstřelil 20. gól v sezóně

Jistotu konečného 2. místa ve Fortuna Moravskoslezské divizi D si v sobotu dopoledne s předstihem zajistili fotbalisté”A” týmu Slovanu, kteří dokázali vyhrát na hřišti pátého Žďáru nad Sázavou 2:1. Rosičí podporovaní početným fanklubem šli do vedení po brance Nováka z prvního poločasu, krátce po změně stran zvýšil svým 20. gólem v sezóně Malata a přestože domácí výsledek v závěru zdramatizovali, tři body si do tabulky připsal Slovan.

FC ŽĎAS Žďár n/S – FC Slovan Rosice      1:2 (0:1)

Branky: 84. Trojánek T. – 23. Novák, 53. Malata

ŽK: Vitásek – Novák

Rozhodčí: Kouřílek – Běhal, Buček

Delegát: Kundelius

Diváků: 135

Žďár: Sáblík – Štursa, Trojánek T., Šindelka (K), Fiala (70. Švoma) – Vokoun (81. Růžička), Vitásek, Sodomka, Trojánek L. – Henzl, Nedvěd

Rosice: Zádrapa – Černý, Zezula, Drbal, Kršák – Kugler (76. Chyla), Novák – Moučka (82. Foral), Selinger, Pazourek (90. Trtílek) – Malata (K)

Úvodní minuty utkání patřily domácím. Ve 4. minutě napřáhl z 18 metrů L. Trojánek a jeho střela proletěla metr vedle levé tyče. O minutu později skončila Zezulou zblokovaná střela L. Trojánka na břevně Zádrapovy branky. V 10. minutě poprvé zahrozili i rosičtí, střelu Pazourka z nebezpečné pozice ale zblokoval jeden z obránců na roh. V 17. minutě zakončil kombinační akci Žďáru střelou z úhlu Henzl, Zádrapa byl však připraven a míč vyrazil na roh. Po jeho exekuci se k zakončení dostal znovu Henzl, Zádrapa však fantastickým zákrokem podržel Slovan, když střelu z malého vápna vytěsnil nad břevno. Ve 23. minutě našel Černý přesným centrem z pravé strany hlavu Nováka a ten poslal míč nechytatelně k levé tyči – 0:1. Vedoucí branka změnila průběh utkání. Ve 34. minutě zakombinovali Malata s Moučkou a celou akci zakončil Pazourek, domácí obrana ale jeho střelu opět zblokovala na roh. Z něj se k zakončení dostal Malata, tvrdou střelou z hranice šestnáctky však pouze sestřelil jednoho z domácích hráčů. Ve 40. minutě získal na polovině hřiště míč Černý a samostatnou akci zakončil střelou nad břevno Sáblíkovy branky.

Ve 48. minutě našel Malata rozběhnutého Moučku, ten sice překonal Sáblíka, míč mířící do branky ale vykopl jeden z domácích obránců. V 53. minutě utekl po pravé straně Černý, v šestnáctce našel Pazourka, který přihrál lépe postavenému Malatovi a ten přesnou střelou do pravého horního rohu branky zvýšil – 0:2. V 65. minutě mohlo být rozhodnuto. Po akci Selingera s Kršákem utekl po levé straně Moučka, míč předložil před prázdnou branku Kršákovi, ten však zblízka branku minul. V 70. minutě se povedenou individuální akcí prezentoval Malata, své sólo z poloviny hřiště ale zakončil nepřesně. V další slibné pozici se Malata ocitl v 75. minutě, kdy mohl z přímého kopu potrestat faul na svoji osobu. Míč však poslal přímo do rukavic Sáblíka. V 78. minutě protáhl na druhé straně Štursa střelou zpoza velkého vápna Zádrapu, který míč konečky prstů vyrazil na roh. V 80. minutě se po autu Moučky dostal k zakončení Novák, jeho střelu z úhlu Sáblík kryl. Z následného protiútoku postupoval z pravé strany sám na Zádrapu L. Trojánek, rosický brankář jej ale vychytal. Sedmnácté čisté konto v sezóně si ale Zádrapa přece jen nepřipsal. O něj ho v 84. minutě připravil krásnou střelou do levé šibenice T. Trojánek1:2.

Svůj poslední mistrovský zápas před domácím publikem sehrají fotbalisté “A” týmu v pátek 31. května, kdy budou od 17:00 hostit Tatran Ždírec nad Doubravou.

Kategorie: A tým