St. přípravka “A” získala na turnaji O pohár města Rosice stříbro

V sobotu 8. června se na stadionu Slovanu uskutečnil již 8. ročník turnaje starších přípravek O pohár města Rosice, který náš klub každoročně pořádá ve spolupráci s městem Rosice. Turnaje se zúčastnilo celkem 10 týmů – FC Slovan Rosice U11, FC Slovan Rosice U10, FC Velké Meziříčí, SK Líšeň, FC Soběšice, OFS Brno-venkov I, SK Olympia Ráječko, SK Jedovnice, OFS Brno-venkov II a Fotbalová školička.

Turnaj byl rozlosován do dvou základních 5členných skupin, kde se týmy utkaly každý s každým. Poté následovaly zápasy o konečné umístění. Naše starší přípravka “A” (U11) skončila v základní skupině na 2. místě (3-0-1) a v semifinále ji čekal vítěz skupiny B Soběšice. Zápas naši kluci zvládli, zvítězili 2:0 a postoupili do finále. V něm bohužel nestačili na silný výběr OFS Brno-venkov, přesto však vybojovali krásné 2. místo. Starší přípravka “B” (U10) se jako nejmladší účastník turnaje v základní skupině umístila na 5. pozici (0-0-4) a hrála o konečné 9. – 10. místo. V tomto utkání podlehli rosičtí Velkému Meziříčí a obsadili tak konečné 10. místo.

Vítězem turnaje se stal výběr OFS Brno-venkov I, v jehož dresu hrál i rosický Jakub Řezníček, druhé místo obsadil FC Slovan Rosice U11 a na třetím místě se umístil tým FC Soběšice. Nejlepším brankářem celého turnaje byl zvolen rosický Matěj Nevřivý, nejlepším hráčem vyhlásili pořadatelé Mikuláše Lužného ze Soběšic a nejlepším střelcem se stal Adam Valenta z výběru OFS Brno-venkov I. Speciální cenu objev turnaje pak získala Eliška Nechutová z Líšně. Ceny všem oceněným předával radní města Rosice pan Tomáš Pexa.

Nejužitečnější hráči jednotlivých týmů: Matěj Nevřivý (FC Slovan Rosice U11), Václav Smištík (FC Slovan Rosice U10), Filip Zelníček (SK Líšeň), Alexandr Horký (výběr OFS Brno-venkov I), David Kirš (výběr OFS Brno-venkov II), Daniel Kostka (SK Jedovnice), Ema Kozlová (FC Soběšice), Šimon Teplý (FC Velké Meziříčí), Filip Feilhauer (SK Olympia Ráječko) a Matouš Rajmic (Fotbalová školička).

Zápasy Slovanu Rosice U11:

Slovan Rosice U11 – SK Jedovnice      2:0 (Krejčí 2)
Slovan Rosice U11 – FC Velké Meziříčí      4:3 (Charvát 2, Švéda, Kapoun)
Slovan Rosice U11 – SK Líšeň      2:3 (Krejčí, Salava)
Slovan Rosice U11 – OFS Brno-venkov II      1:0 (Krejčí)

Slovan Rosice U11 – FC Soběšice      2:0 (Živný, Švéda)
Slovan Rosice U11 – OFS Brno-venkov I      1:4 (Krejčí)

Zápasy Slovanu Rosice U10:

Slovan Rosice U10 – Fotbalová školička      1:2 (Dutka)
Slovan Rosice U10 – FC Soběšice      1:6 (Karásek A.)
Slovan Rosice U10 – OFS Brno-venkov I      1:14 (Mezník)
Slovan Rosice U10 – SK Olympia Ráječko      0:4

Slovan Rosice U10 – FC Velké Meziříčí      0:4

Konečné pořadí týmů:

1. Výběr OFS Brno-venkov I
2. FC Slovan Rosice U11
3. FC Soběšice
4. SK Líšeň
5. OFS Brno-venkov
6. SK Jedovnice
7. SK Olympia Ráječko
8. Fotbalová školička
9. FC Velké Meziříčí
10. FC Slovan Rosice U10

FC Slovan Rosice U11: Nevřivý – Kordiovský, Gross, Krejčí, Kapoun, Horký, Salava, Švéda, Dobšík, Charvát, Rozík, Kroutil, Živný

FC Slovan Rosice U10: Hádek – Klíma, Budín, Klusák, Soustužníková, Mezníková, Mezník, Karásek A., Karásek M., Phan, Smištík, Dutka

O pohár města Rosice 2019 O pohár města Rosice