“A” tým podlehl v prvním přípravném utkání V. Meziříčí

V prvním přípravném utkání podlehl “A” tým Slovanu třetiligovému Velkému Meziříčí 0:3. Na silně podmáčeném terénu se hrál rychlý ofenzivní fotbal o jehož výsledku rozhodla produktivita obou mužstev. Zatímco hosté pálili ostrými, domácí své šance zahazovali.

FC Slovan Rosice – FC Velké Meziříčí      0:3 (0:2)

Branky: 27. Plichta, 33. Simr, 75. Bouček

Rozhodčí: Vostrejž – Marek, Hudec

Diváků: 90

Rosice: Zádrapa (46. Juran) – Černý, Selinger, Drbal, Vítámvás – Koláčný, Novák – Moučka (46. Sedláček), Nedvěd (69. Strnad), Pazourek (65. Foral) – Kirschner

Velké Meziříčí: Kolář – Puža, Kriegsmann, Komínek, Řezáč – Kotoun, Karmazín, Šuta, Demeter – Simr, Plichta (střídali: Kruba, Bouček, Dufek, Šimáček)

Do úvodního zápasu Slovanu v letní přípravě ještě nezasáhla čtveřice hráčů Tadeáš Zezula, Michael Kršák, Petr Malata a Jan Trtílek. Hned pětice hráčů si naopak připsala první start v rosickém dresu – David Juran, Jiří Koláčný, Jan Nedvěd, Erik Sedláček a Petr Kirschner.

V 8. minutě sklepl Kirschner míč Nedvědovi a ten poprvé ohrozil Koláře v brance Meziříčí, jeho střela ale skončila mimo. Minutu na to našel Kirschner za obranu nabíhajícího Moučku, který sám před Kolářem poslal míč pouze do jeho rukavic. V 11. minutě se činil domácí Zádrapa, který po standardní situaci zneškodnil hlavičku Kriegsmanna. Ve 13. minutě přenesl Nedvěd hru z levé strany na pravou na Moučku, ten obešel obránce, jeho následné zakončení Kolář opět kryl. Ve 25. minutě si za obranu Meziříčí naběhl Kirschner, obhodil si brankáře, v zakončení do odkryté branky mu zabránil vracející se Komínek. Ve 27. minutě prodloužil po rohu hostů míč na přední tyči Kriegsmann a na zadní jej ve skluzu dostal do sítě Plichta0:1. Ve 33. minutě využil Simr zaváhání Selingera, obešel Zádrapu a snadno zvýšil – 0:2. O minutu později mohl snížit Novák, když po rohu Pazourka hlavičkoval těsně vedle. V poslední minutě první půle rosičtí dobře zakombinovali a k zakončení se dostal Nedvěd, Kolář ale nadvakrát jeho šanci zlikvidoval.

Ve 46. minutě vyzkoušel pozornost střídajícího Kruby tvrdou střelou v hranice šestnáctky Koláčný, hostující brankář míč vyrazil. Ve 48. minutě zahrávali rosičtí roh, po němž byl blízko gólu Drbal, míč však i s přispěním meziříčských skončil těsně vedle pravé tyče. V 54. minutě pálil Nedvěd opět pouze do dobře postaveného Kruby. V 56. minutě se pěknou střelou z dálky prezentoval Demeter, jeho pokus ale skončil metr mimo branku. V 59. minutě vytáhl další povedenou dalekonosnou střelu Dufek, kterou Juran vyrazil na roh. V 69. minutě rozehrál Černý rychle roh na Drbala, ten z dobré pozice vysoko přestřelil. V 75. minutě se po centru z levé strany dostal k zakončení Bouček, který nejprve orazítkoval tyč, míč se k němu ale vrátil a napodruhé jej Bouček snadno dopravil do sítě – 0:3. Alespoň korigovat výsledek mohl v 83. minutě Foral, který pěknou kombinační akci domácích zakončil střelou těsně vedle pravé týče. Ani o minutu později se rosičtí gólu nedočkali, když Kirschnerovu přihrávku z pravé strany nedokázal ve skluzu dostat do branky Novák. A když se po závaru v poslední minutě neprosadil ani dorážkou z blízka střídající Strnad, skončilo utkání výhrou hostů 3:0.

Příští sobotu se “A” tým Slovanu představí opět na domácím stadionu, kde bude od 11:00 hostit Vyškov.

Kategorie: A tým