V předkole MOL Cupu zvítězil “A” tým v Bzenci 2:0

Fotbalisté “A” týmu splnili v předkole MOL Cupu na hřišti Bzence roli favorita a po výhře 2:0 postoupili do hlavní fáze soutěže. V ní se v rámci 1. kola (14.8.) utkají s Velkým Meziříčím, které zvítězilo ve Velké Bíteši 3:1.

TJ Slovan Bzenec – FC Slovan Rosice      0:2 (0:0)

Branky: 51. Drbal, 70. Nedvěd

ŽK: Košut, Petrucha – 0

Rozhodčí: Popelák – Pelikán, Marek

Diváci: 108

Bzenec: Smrčka – Vlček, Vaverka, Petrucha, Mlýnek – Vinkler (59. Hubr M.), Čech, Košut, Pelikán (77. Kasala), Zúbek (K) – Venclík

Rosice: Zádrapa – Černý, Zezula, Drbal, Kršák – Selinger (62. Koláčný), Novák – Moučka, Malata (K), Pazourek (71. Sedláček) – Kirschner (62. Nedvěd)

Rosičtí fotbalisté téměř celých 90 minut diktovali tempo hry, jak už ale bývá v zápasech v Bzenci tradicí, měli problém s proměňováním šancí. Ve 12. minutě zahrával Malata přímý volný kop, který napoprvé zblokovala zeď a napodruhé skončila jeho tečovaná střela těsně nad. Z následného rohu si míč na přední tyči našel Kirschner, jeho hlavička ale proletěla těsně kolem pravé tyče. V 17. minutě se po dalším rohu rosických ocitl v dobré pozici Novák, ani on však hlavou nezamířil mezi tři tyče. V 19. minutě se na velkém vápně šikovně uvolnil Selinger, Smrčkovu branku ale vysoko přestřelil. Ve 28. minutě našel Moučka centrem z levé strany Pazourka, který povedenými nůžkami mířil nad. Ve 34. minutě pronikl Malata středem hřiště až do šestnáctky Bzence, ani on však střelou z otočky branku netrefil. Ve 39. minutě nabil Moučka na šestnáctku Malatovi, jeho tvrdou střelu Smrčka vyrazil k Novákovi, který zblízka přestřelil. Domácí poprvé zahrozili ve 44. minutě, kdy se po centru Zůbka ocitl sám před Zádrapou Čech, branku však netrefil.

Ve 47. minutě zakončil povedenou akci domácích střelou nad Vinkler. V 51. minutě se po přímém kopu Pazourka odrazil míč na malé vápno k Drbalovi, který měl snadnou pozici ke skórování – 0:1. V 61. minutě podnikli rosičtí rychlý protiútok, na jehož konci byl v šestnáctce domácích faulovaný Moučka. Nařízenou penaltu však Malata neproměnil. V 70. minutě utekl po levé straně Kršák, přihrál pod sebe Nedvědovi a ten míč poslal přesně k levé tyči – 0:2. V 75. minutě přihrál Kršák za obranu Sedláčkovi, který se z úhlu pokusil překvapit Smrčka, ten ale jeho střelu vyrazil na roh. V 82. minutě byl po Novákově přihrávce blízko ke zvýšení Malata, zblízka ale pouze nastřelil tyč. Poslední šance zápasu patřila domácím, konkrétně Zůbkovi, jehož střela z 90. minuty proletěla nad břevnem Zádrapovy branky.

V sobotu zahájí fotbalisté “A” týmu na půdě vicemistra MSFL z Petřkovic novou mistrovskou sezónu. Výkop utkání je v 10:15.

Kategorie: A tým