Domácí premiéra “A” týmu v MSFL přinesla bod s Frýdkem

První bodový zisk si ve 2. kole MSFL připsali fotbalisté “A” týmu Slovanu, kteří před domácími diváky remizovali s Frýdkem-Místkem 0:0. Rosičtí byli soupeři hodinu více než vyrovnaným soupeřem, jejich tlak ale ustal s vyloučením a v závěru zápasu měli více ze hry hosté. Brankáři obou celků však podali vynikající výkony a tak kvalitní utkání před pěknou diváckou návštěvou skončilo bez branek.

FC Slovan Rosice – MFK Frýdek-Místek      0:0

ŽK: Moučka, Kršák, Malata, Pazourek, Zezula – Varadi, Literák, Bialek, Hýbl

ČK: 57. Moučka (Ros)

Rozhodčí: Volek – Kneisl, Popelák

Delegát: Beneš

Diváků: 450

Rosice: Zádrapa – Černý, Zezula, Drbal, Kršák – Selinger (90. Koláčný), Nedvěd (64. Minárčik) – Moučka, Novák, Pazourek (87. Vítámvás) – Malata (K) (64. Kirschner)

Frýdek: Bárta – Kebísek, Literák (K), Bialek, Hýbl – Teplý (77. Šohaj), Skwarczek, Ožvolda, Šumský (80. Mozol), Hykel (64. Visič) – Varadi (86. Telnar)

V úvodním domácím utkání sehráli domácí hráči s předním celkem loňského ročníku MSFL vyrovnané utkání. I přes vyloučení Moučky v 57´ mohli, při proměnění některé z vypracovaných šancí, v utkání zvítězit. Již v 6´ po centru Moučky z pravé strany 16 usměrnil na hranici brankoviště Novák v pádu míč do horního rohu branky, ale Bárta stačil zasáhnout. V 17´ prodloužil aut domácího Kršáka Novák v 16 hostí před branku na Pazourka, ale jeho pokus o střelu z otočky obrana MFK zablokovala. V 21´ zahrávali hosté přímý kop z 22 m, střela Šumského prolétla vysoko na brankou Slovanu. Ve 24´ zahrávali hosté další přímý kop, tentokrát asi z 26 m, a přesnou střelu Hýbla mířící k pravé tyči branky Zádrapa s námahou vyrazil.

Vyložené šance si domácí vypracovali v úvodu 2. poločasu. V 51´ se po přímém kopu zahraném téměř z poloviny hřiště Drbalem, dostal míč v 16 MFK k Zezulovi. Ten se uvolnil za obránce před Bártu, avšak tísněn Ožvoldou branku přestřelil. V 55´, po přihrávce od Selingera, potáhl míč po pravé straně domácí Černý a po jeho opakovaném centru před branku zakončil akci tvrdou střelou Malata, který trefil záda bránícího Bialeka, od kterého se míč odrazil, na štěstí pro hosty, přímo do rukou Bárty. Další průběh utkání ovlivnila 57´, kdy Moučka na půlící čáře podskočil míč a jeho následný souboj s Varadim ocenil rozhodčí žlutou kartou, pro Moučku již druhou v utkání. V 70´, po další přihrávce od Selingera, pronikl z pravé strany do 16 MFK Černý a jeho tvrdou střelu mířící do horního rohu branky Bárta výborným zákrokem vyrazil. Po následném rohu však brankář hostí podběhl míč, který po závaru u zadní tyče branky skončil na jejím břevně. V 85´ odcentroval od pravé strany 16 Slovanu hostující Šohaj, na zadní tyči našel hlavu volného Visiče, který zamířil přesně k tyči, ale Zádrapa stačil zareagovat a míč vyrazit. Ještě v poslední minutě nastavení nařídil rozhodčí proti domácím přímý kop z 25 m. Míč zahraný Mozolem zablokovala zeď a stejně si domácí obrana poradila i s následující dorážkou.

Už ve středu se fotbalisté “A” týmu představí opět na domácím stadionu, když od 17:00 budou v rámci 1. kola MOL Cupu hostit FC Velké Meziříčí.

Kategorie: A tým