Áčko v poháru pokračuje, Velké Meziříčí porazilo 4:2

V prvním kole MOL Cupu porazili fotbalisté “A” týmu Slovanu na domácím stadionu Velké Meziříčí 4:2. Rosičtí měli utkání od začátku ve své režii a kromě čtyř branek nastřelili třikrát brankovou konstrukci. Hosté sice v závěru výsledek dvěma slepenými brankami zkorigovali, domácí ale drama nepřipustili. Soupeře pro 2. kolo MOL Cupu určí los.

FC Slovan Rosice – FC Velké Meziříčí      4:2 (3:0)

Branky: 7. a 36. Pazourek, 17. Novák, 49. Kirschner – 84. Simr, 85. Demeter

ŽK: Foral – 0

Rozhodčí: Černý – Mayer, Soukal

Delegát: Kundelius

Diváků: 360

Rosice: Juran – Vítámvás, Zezula, Minárčik, Kršák – Koláčný, Nedvěd (80. Drbal) – Sedláček, Novák (72. Foral), Pazourek (62. Černý) – Kirschner

V. Meziříčí: Kolář – Bouček, Kriegsmann, Šimáček (K) (62. Kotoun), Řezáč (46. Komínek) – Dolejš, Puža, Šuta, Demeter – Simr, Plichta (58. Karmazín)

Domácí hráči nastoupili do utkání s částečně obměněnou sestavou oproti nedělnímu ligovému zápasu s Frýdkem-Místkem. A vstup do zápasu se jim před pěknou diváckou návštěvou mimořádně vydařil. Již po jedné z úvodních akcí Slovanu skončil ve 3´ míč po Pazourkově střele na tyči branky V. Meziříčí. A v 7´ otevřel skóre zápasu, po přiklepnutí od Sedláčka, přesnou střelou z 8 m Pazourek1:0. Ve 12´ se prosadil v 16 hostí Novák, který po zpětné přihrávce od Nedvěda zakončoval z prostoru penalty, bohužel však slabou třelou vedle pravé tyče branky. V 15´ se po dalším průniku domácích do 16 V. Meziříží opět rozezněla konstrukce branky, tentokrát Kirschner pálil do břevna. V 17´ pronikl po pravé straně hřiště domácí Kirschner, přihrál do 16, kde se dobíhající Novák protlačil mezi bránící stopery a míč podruhé usměrnil do branky hostí – 2:0. Ve 36´ se na pravé straně 16 hostí uvolnil Pazourek a technickou střelou na zadní tyč obstřelil Koláře – 3:0. Ve 40´ vytvořili hosté závar na hranici malého vápna Slovanu, Plichtovo zakončení však brankou neskončilo.

I vstup do druhého poločasu patřil domácím. Ve 49´ vysunul od poloviny hřiště do brejku Novák Kirschnera, který v 16 V. Meziříčí přehodil vyběhnuvšího Koláře – 4:0. V 74´ vyzkoušel pozornost domácího brankáře pěknou střelou z 25 m Demeter, Juran však přízemní míč mířící k pravé tyči jeho branky chytil. V 81´ podnikl samostanopu akci středem hřiště k hranici 16 V. Meziříčí Černý a po jeho střele skončil míč podruhé pouze na břevně branky. V závěru využili hosté nekoncentrovanosti hráčů Slovanu ke zkorigování výsledku. V 84´ po rohu Demetera z levé strany poslal nehlídaný Simr hlavou míč odrazem od břevna poprvé do branky Slovanu – 4:1. V 86´ se po postupném útoku V. Meziříčí dostal v 16 slovanu míč k volnému Demeterovi, který přesnou střelou z prostoru penalty stanovil konečný stav zápasu – 4:2.

neděli zajíždějí fotbalisté “A” týmu do Kunovic, kde se od 10:15 utkají s rezervou 1. FC Slovácko.

Kategorie: A tým