Áčko opět vítězně, na Vrchovině vyhrálo těsně 1:0

Třetí výhru z posledních čtyř zápasů zaznamenali fotbalisté “A” týmu Slovanu, kteří dokázali zvítězit na horké půdě v Novém Městě 1:0. O výhře nad Vrchovinou rozhodl v prvním poločase Pavel Novák.

SFK Vrchovina – FC Slovan Rosice      0:1 (0:1)

Branky: 38. Novák

ŽK: Skalník K. – Daněk, Selinger

Rozhodčí: Mrázek – Richtár, Silný

Delegát: Neděla

Diváků: 365

Vrchovina: Maňák – Skalník K., Batelka, Vícha, Smetana L. – Švanda (58. Matulka), Michal (K) (72. Donkor), Zbytovský, Svoboda (77. Chloupek) – Duba, Skalník M. (58. Duda)

Rosice: Juran – Vítámvás (46. Daněk), Minárčik, Drbal (K), Kršák – Selinger, Novák – Černý, Nedvěd (88. Koláčný), Trtílek (69. Pazourek) – Kirschner (64. Malata)

Ve 13. minutě hlavičkoval po centru z pravé strany z nebezpečné pozice Svoboda, branku však o hodně minul. V 15. minutě odpověděli rosičtí hlavičkou Drbala, který po přímém volném kopu Černého hlavičkoval nad. Ve 23. minutě vybojoval na polovině hřiště míč Trtílek, posunul jej na Kirschnera, jehož střela z hranice šestnáctky skončila v rukavicích Maňáka. Ve 31. minutě zachránil Slovan pohotovým skluzem Krškák, který po závaru v malém vápně vykopl míč mířící do odkryté brány. Ve 38. minutě vyslal Drbal za obranu Kirschnera, od něj se míč dostal k Černému, ten přihrál Novákovi, kterého Maňák nejprve vychytal, proti jeho následné dorážce už byl ale krátký – 0:1. Ve 42. minutě napřáhl z 20 metrů Nedvěd a jeho střela proletěla těsně kolem levé tyče Maňákovy branky.

V 53. minutě pálil z dálky pro změnu domácí Kamil Skalník, Juran jeho pokus dokázal vyrazit. V 56. minutě rosickým pořádně zatrnulo, když nepovedený centr domácích z levé strany skončil na tyči Juranovy branky. V 62. minutě vyzkoušel Juranovu pozornost Zbytovský, s jeho střelou z pravé strany si ale hostující brankář poradil. V 67. minutě vysunul Novák do samostatného úniku Malatu, jeho zakončení na přední tyč dokázal Maňák vyrazit na roh. V 75. minutě vybojoval míč Nedvěd, předložil jej Malatovi a ten s pomocí teče pouze nastřelil padajícího Maňáka. Následná dorážka Malaty skončila vysoko nad. V 79. minutě podnikli rosičtí další rychlý protiútok, akci po trase Malata – Novák zakončil nepřesnou hlavičkou na zadní tyči Daněk. V 84. minutě předvedl důležitý zákrok Juran, když Dudovu hlavičku z rohu malého vápna vytěsnil konečky prstů na roh. V 86. minutě zakombinovali na pravé straně Daněk s Nedvědem a druhý jmenovaný z velkého úhlu pořádně vystrašil Maňáka. Domácí si poslední šanci na vyrovnání vypracovali v 87. minutě, střídající Chloupek ale na centr z levé strany nedosáhl a míč skončil v zámezí.

sobotu budou fotbalisté “A” týmu hostit Blansko. Výkop utkání je v 15:30.

Kategorie: A tým