“A” tým neudržel ve Vyškově vedení a prohrál 2:1

V 9. kole MSFL podlehli fotbalisté “A” týmu Slovanu ve Vyškově 2:1 a po šesti zápasech vyšli bodově naprázdno. Vstup do utkání přitom rosickým vyšel, když šli po Nedvědově brance do vedení, domácí ale dvěma slepenými góly z úvodu druhého pološasu výsledek otočili.

MFK Vyškov – FC Slovan Rosice      2:1 (0:1)

Branky: 48. Klesa, 50. Fila – 9. Nedvěd

ŽK: Smékal, Tshibwabwa – Černý, Daněk, Zádrapa

ČK: 83. Daněk (Ros)

Rozhodčí: Křepský – Vejtasa, Vojáček

Delegát: Kordula

Diváků: 238

Vyškov: Spurný – Ndaye (46. Tshibwabwa), Krejčí (K), Rus, Oulehla (26. Smékal (83. Křivánek)) – Klesa, Lahodný, Matocha, Sečkář – Harba (90. Korovikov), Fila

Rosice: Zádrapa – Vítámvás, Zezula, Drbal (K), Kršák – Koláčný (59. Malata), Novák – Černý, Nedvěd (75. Daněk), Pazourek (65. Moučka) – Kirschner (87. Korol)

Vstup do zápasu vyšel lépe rosickým. V 9. minutě přiťukl Kirschner hlavou míč Černému, který našel přesným centrem na přední tyč nabíhajícího Nedvěda a ten poslal Slovan do vedení – 0:1. Domácí úvodní branka paralizovala, přesto mohli ve 20. minutě z čista jasna vyrovnat, když střela Matochy z 22 metrů orazítkovala pravou tyč Zádrapovy branky. Ve 31. minutě vyslal Černý za obranu Vyškova Kirschnera, ten tísněný jedním z obránců zakončil svůj únik střelou nad. Ve 35. minutě přišla největší šance domácích v prvním poločase, když Klesův centr z pravé strany nedokázal do odkryté branky dostat Fila. V poslední minutě první půle měl na hlavě druhý gól Slovanu Vítámvás, po rohu Pazourka ale hlavičkoval zblízka přímo do rukavic Spurného.

O výsledku utkání rozhodly úvodní minuty druhého poločasu. Nejprve ve 48. minutě založili vyškovští rychlý protiútok do otevřené obrany Slovanu, na jejímž konci byl přesný centr sřídajícího Tshibwabwi a Klesovo snadné zakončení – 1:1. Za další dvě minuty přešel Klesa přes jednoho z bránících hráčů, odcentroval a Fila hlavičkou pod břevno poslal domácí do vedení – 2:1. Slepené branky dodaly domácím sebevědomí a do konce zápasu byli lepším týmem. V 55. minutě hlavičkoval nebezpečně Krejčí, Zádrapa ale předvedl vynikající zákrok a míč vyrazil. Asi největší šanci k vyrovnání měli rosičtí v 71. minutě, Malatův přímý volný kop ale skončil vedle levé tyče Spurného branky. V 81. minutě se povedenou technickou střelou prezentoval Harba, Zádrapa jeho pokusil vyrazil. Krátce na to byl po druhé žluté kartě vyloučen střídající Daněk a rosičtí tak dohrávali v oslabení. Poslední šance zápasu patřila domácím, střela aktivního Klesy z 86. minuty ale skončila metr nad.

sobotu budou fotbalisté “A” týmu hostit Baník Ostrava B. Výkop utkání je v 15:00.

Kategorie: A tým