Áčku se doma daří, béčko Baníku porazilo těsně 1:0

Utkání rozdílných poločasů nabídl duel mezi rosickým Slovanem a rezervou ostravského Baníku. V první půli měli více ze hry hosté, vyloženou brankovou příležitost si ale nevypracovali. Po změně stran se hra vyrovnala a domácí si vypracovali hned několik gólových šancí. Proměnili však pouze jedinou, a tak zvítězili nejtěsnějším možným rozdílem 1:0.

FC Slovan Rosice – FC Baník Ostrava “B”      1:0 (0:0)

Branky: 57. Selinger

ŽK: Malata, Kirchner – 0

ČK: 75. Foltyn (FCB)

Rozhodčí: Vostrejž – Zaoral, Popelák

Delegát: Kubíček

Diváků: 247

Rosice: Zádrapa – Minárčik, Zezula, Drbal, Vítámvás – Selinger, Koláčný (78. Nedvěd) – Černý (90. Trtílek), Novák, Pazourek (84. Kršák) – Malata (K) (78. Kirschner)

Baník: Číž – Velner, Mooc, Hasala (80. Raab), Urban (58. Russmann) – Bolf (72. Ptáček), Foltyn, Buchta (58. Smékal), Žák, Lehnert – Lokša (K)

První střelu na branku Baníku vyslal v 11´ z 18 m Koláčný, zamířil však těsně nad horní roh branky. V 19´ ztratil po odkopu Zádrapy na polovině hřiště míč Selinger, hosté založili rychlý protiútok po pravé straně, Buchta pronikl až do 16 Slovanu a Zádrapa jeho střelu s námahou vyrazil. Ve 28´ po akci hostí po levé straně pronikl podél brankové čáry až k malému vápnu Urban, ale obrana Slovanu mu odkopla míč na roh.

V 50´, po přihrávce od Selingera z vlastní poloviny, pronikl po pravé straně hřiště k 16 Baníku Černý a po jeho přeném centru k zadní tyči hlavičkoval těsně vedle branky nabíhající Malata. V 51´ po přihrávce od Lokši pronikl z levé strany do 16 Slovanu Urban a jeho střelu na vzdálenější tyč vytlačil Zádrapa na roh. V 52´ po křížném centru od Pazourka z levé strany střílel z hranice 16 Baníku Koláčný a Ćíž míč mířící k levé tyči rovněž vyrazil na roh. V 56´ střílel opět Koláčný, tentokrát asi z 25 m, přímo do náruče Číže. V 57´ prodloužil Malata přihrávku od Nováka na Selingera, který pronikl z levé strany do 16 Baníku a přihrál na nabíhajícího Nováka. Obrana hostí přihrávku zablokovala, míč se vrátil zpět k Selingerovi, který jej pohotově umístil do horního pravého rohu branky – 1:0. V 68´, po přímém kopu Černého zahraném ze 30 m před branku Baníku, se míč odrazil na hranici 16 k Pazourkovi a jeho pohotová střela bez přípravy těsně minula levou tyč branky. V 69´ po kombinační akci hostí střílel ze 14 m osamocený Bolf, přízemní střelu mířící k pravé tyči Zádrapa na dvakrát zneškodnil. V 75´ byl po strkanici před rohem v 16 Slovanu a faulu na Nováka vyloučen hostující Foltyn. V 79´ po centru od Pazourka z pravé strany hlavičkoval z vyložené pozice na hranici brankoviště Kirschner, trefil však pouze levou tyč branky Baníku. V 80´ zahrával přímý kop z 22 m Pazourek, míč prolétl nad branou hostí. V 82´ pronikal mezi stopery Baníku Kischner, který se pokusil ze 30 m přehodit vyběhnuvšího brankaře, přehodil ale i branku.

Příští neděli zajíždějí fotbalisté “A” týmu do Luhačovic, kde se od 10:30 utkají s rezervou Fastavu Zlín.

Kategorie: A tým