Zápas “A” týmu ve Velkém Meziříčí skončil remízou 2:2

Spravedlivou dělbou bodů skončilo utkání 13. kola MSFL mezi Velkým Meziříčím a Slovanem Rosice. Početná divácká návštěva viděla kvalitní fotbalovou podívanou, během které domácí dvakrát vedli, rosickým se ale vždy podařilo vyrovnat.

FC Velké Meziříčí – FC Slovan Rosice      2:2 (1:1)

Branky: 16. a 68. Plichta – 28. Kršák, 86. Minárčik

ŽK: 0 – Černý, Novák, Kugler

Rozhodčí: Silný – Antoníček, Slabý

Delegát: Hrůza

Diváků: 395

V. Meziříčí: Kruba – Pavlík (26. Sysel), Komínek (K), Šimáček, Kriegsmann – Dolejš, Plichta, Puža, Šuta, Demeter – Simr

Rosice: Zádrapa – Minárčik, Zezula, Drbal, Kršák (82. Moučka) – Koláčný (79. Kugler), Selinger (73. Nedvěd) – Černý, Novák, Trtílek (65. Pazourek) – Malata (K) (73. Kirschner)

V 5. minutě se na pravé straně uvolnil Černý, míč poslal do šestnáctky nabíhajícímu Trtílkovi, jeho střelu ale pozorná obrana domácích zablokovala. V 9. minutě zakombinovali na levé straně Selinger s Malatou, střelu druhého jmenovaného mířící do levého horního rohu branky Kruba vytěsnil na roh. V 16. minutě zablokovala obrana Slovanu střelecký pokus Simra, míč se však odrazil k Plichtovi a ten se zblízka nemýlil – 1:0. Ve 25. minutě se ve své první šanci zápasu ocitl Minárčik, jeho hlavička po centru Koláčného proletěla těsně nad břevnem. Ve 28. minutě odvrátili domácí rohový kop ke Kršákovi a ten výstavní střelou z 25 metrů vymetl levou šibenici – 1:1. Meziříčí odpovědělo o dvě minuty později, kdy z hranice šestnáctky orazítkoval levou tyč Šuta. Ve 45. minutě si na Koláčného roh naskočil Minárčik, jeho hlavička skončila tentokrát vedle.

Ve 47. minutě byli rosičtí blízko k obratu, když Minárčikův centr zakočil na zadní tyči zblízka hlavou Malata, Kruba ale fantasticky míč vyrazil a následnou dorážku Černého do prázdné branky vykopl obětavým zákrokem Kriegsmann. V 54. minutě připravil Trtílek palebnou pozici Selingerovi, který z 12 metrů mířil pouze do připraveného Kruby. V 61. minutě odcentroval z levé strany Demeter a Simrovi scházely k zakončení centimetry. V 64. minutě zahrál Kršák slabou malou domů, Dolejš jeho přihrávku vystihl, vyběhnuvšího Zádrapu ale nepřekonal. V 68. minutě přilétl do šestnáctky Slovanu centr z pravé strany a ve skrumáži se nejlépe zorientoval Plichta, který hlavou a s pomocí tyče poslal domácí opět do vedení – 2:1. V 71. minutě střílel z otočky Simr, našel však pouze Zádrapovu náruč. V 73. minutě mohl srovnat Pazourek, po prodlouženém autu Novákem mu ale střela zblízka nesedla a skončila mimo. O tři minuty později hlavičkoval z nebezpečné pozice střídající Sysel, branku ale hodně minul. V 85. minutě se v dobré příležitosti ocitl Minárčik, jeho střelu na zadní tyči domácí zblokovali na roh. Minutu na to se však Minárčik přece jen dočkal, když k němu po centru z levé strany propadl míč a čerstvý otec propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:2.

sobotu budou fotbalisté “A” týmu Slovanu hostit Hanáckou Slavii Kroměříž. Výkop utkání je ve 14:00.

Kategorie: A tým