Seriál rozhovorů: Tentokrát jsme zpovídali Petra Malatu

V našem seriálu rozhovorů jsme se tentokrát i s pomocí fanoušků rozhodli položit několik otázek dlouholeté ikoně rosického Slovanu Petru Malatovi…

Petr Malata

Datum narození: 24.7.1982
Post: Útočník
Výška: 180 cm
Váha: 90 kg
Přezdívka: Peca
Dosavadní hráčská kariéra: FC Slovan Rosice, SK Dolní Kounice, FC Dosta Bystrc, FC Slovan Rosice

Petře, v neděli jsi v Tasovicích nastoupil po téměř sedmiměsíční pauze zaviněné nemocí do soutěžního utkání. Jak sis zápas užil?

Na zápas jsem se těšil, i když to bylo po takové době náročné. Doufám, že příště to bude zase o něco lepší.

Poslední mistrovské utkání jsi odehrál 30. srpna 2014 právě proti Tasovicím. Slovan v utkání vyhrál 3:0 a ty jsi vstřelil jednu branku. To se ti povedlo i tentokrát. Byl jsi se svým výkonem spokojený?

Ne, určitě jsem spokojený nebyl, nic moc se mi v zápase nepovedlo. Ale na druhou stranu po půl roce, co jsem nehrál, to úplně špatné nebylo.

Mohl bys nám trošku blíže popsat, co způsobilo tvoji nedobrovolnou absenci?

Problémy s vnitřním uchem, dál bych to nerozváděl.

Do přípravy “A“ týmu ses zapojil v průběhu února. Už jsi dohnal tréninkové manko? 

Od té doby, co jsem začal trénovat, jsem nevynechal ani jeden trénink, tak snad ano.

Kromě krátkého působení v Dolních Kounicích a Bystrci jsi strávil celou svoji dosavadní kariéru v Rosicích. Proč jsi nikdy nevyzkoušel profesionální fotbal? Nabídky a příležitost jsi měl…

Je pravda, že nabídky jsem měl, ale nikdy nebyly tak lákavé, abych to vyzkoušel.

Odehrál jsi v dresu Slovanu řadu sezón, během nichž se v klubu vystřídala spousta kvalitních hráčů. Na kterého spoluhráče vzpomínáš nejraději a se kterým sis nejvíc rozuměl na hřišti?

Rád zavzpomínám na Petra Kocmana, který již není mezi námi, byl to skvělý hráč. A na hřišti jsem si rozuměl s Jarem Kotačkou, ten za mě vše odběhal. :-)

S kým ze současného kádru si na hřišti nejvíc vyhovíš?

Myslím si, že úplně s každým. Nemám problém hrát s kýmkoliv.

Zažil jsi v Rosicích spoustu úspěšných sezón zakončených postupem. Je nějaká, na kterou nikdy nezapomeneš?

Rád zavzpomínám na dvě sezony. Jak na postup z KP do divize (to proto, že pan Fukan řekl, že můžeme v restauraci vypít a sníst vše, co budeme chtít :-) ), tak na postup z divize do MSFL.

Ví se o tobě, že tvoje tréninková morálka je vysoká a pokud ti to zdraví umožní, neabsentuješ. Když se k tomu přidá zaměstnání, máš čas na rodinu?

Snažím se vše skloubit, manželka a dcera jsou tolerantní a často mě doprovází.

Pro rosické fanoušky jsi jednoznačně nejlepší fotbalista, který kdy za Rosice hrál. Jednou ale přijde doba, kdy budeš muset skončit. Máš už nějaké “fotbalové” plány do budoucna? Chtěl bys třeba někdy předávat své zkušenosti malým fotbalistům jako trenér? Popřípadě pracovat ve fotbale v jakékoli jiné funkci?

Zatím nic neplánuji, ale třeba po ukončení kariéry bych se tomu nebránil. Ale doufám, že ještě chvíli hrát budu. Každopádně tendence bych k tomu měl, protože už teď rád kecám trenérovi do tréninků. :-)

V sobotu nás čeká těžké utkání s Hodonínem. Jak podle tebe zápas dopadne?

Věřím tomu, že pro nás dopadne dobře, musíme už konečně vyhrát. (Pozn.: Utkání s Hodonínem bylo odloženo)

 

Jsem rád, že sis na nás fanoušky udělal chvilku času a odpověděl nám na dotazy. My Ti přejeme především pevné zdraví a ještě spoustu vstřelených branek ve žlutém dresu Slovanu. Za všechny sportovní fandy

Franta Pokorný

 

Odkaz na únorový rozhovor Petra Malaty z brněnského Deníku najdete zde

  

Kategorie: A tým