V prvním přípravném utkání porazil “A” tým Svratku Brno 4:2

V úvodním utkání zimní přípravy porazili fotbalisté “A” týmu Slovanu účastníka krajského přeboru Svratku Brno 4:2. V zápase hraném na novém umělém trávníku v Pohořelicích se mimo jiné dvakrát gólově prosadil uzdravený Erik Sedláček.

FC Svratka Brno – FC Slovan Rosice      2:4 (1:3)

Branky: 6. Krumpholc, 46. Havlín – 9. a 22. Sedláček, 35. Malata, 84. Zeman

Rozhodčí: Nechvátal

Diváků: 40

Rosice: Juran (46. Zádrapa) – Praks, Drbal, Zezula, Kršák (70. Sedláček) – Strnad (46. Kugler), Daněk – Černý (46. Zeman), Selinger (46. Koláčný), Sedláček (46. Foral) – Malata (46. Kirschner)

V 6. minutě využil nedůraz v obraně Slovanu Krumpholc, který z hranice šestnáctky poslal míč přesně k levé tyči Juranovy branky – 1:0. Rosičtí odpověděli v 9. minutě, kdy Praks utekl po pravé straně, přihrál míč pod sebe na nabíhajícího Sedláčka a ten zblízka vyrovnal – 1:1. V 18. minutě orazítkoval Daněk tyč a stejně tak si vedl o dvě minuty později i Selinger. Ve 22. minutě, po akci Daňka s Kršákem, doputoval míč k Sedláčkovi, jehož střela z velkého vápna skončila v levém spodním rohu Strakoňovy svatyně – 1:2. Ve 27. minutě přihrál z pravé strany před branku Praks, Černý ale ve stoprocentní šanci pouze trefil Strakoně. Ve 35. minutě potrestal faul na Černého proměněným přímým kopem Malata, který míč zakroutil nechytatelně do pravé šibenice – 1:3.

Hned v úvodní minutě druhého poločasu snížil na rozdíl jedné branky Havlín, který pronikl středem obrany a následně prostřelil Zádrapu – 2:3. V 65. minutě našel Zeman před brankou volného Kršáka, jeho střelu vyrazil Strakoň reflexivně na roh. V 72. minutě vyslal Foral do úniku Zemana, kterého Strakoň dalším výborným zákrokem vychytal. V 84. minutě prodloužil hlavou míč Kirschner a nabíhající Zeman na zadní tyči zblízka zvýšil – 2:4. V poslední velké šanci utkání se v 87. minutě ocitl Kirschner, nejprve hlavou a následně ani nohou však míč do sítě nedostal.

Příští sobotu se “A” tým Slovanu představí ve Žďáře nad Sázavou, kde se od 11:00 utká s domácím Žďasem.

Kategorie: A tým