Áčko porazilo v generálce juniorku Zbrojovky Brno 2:1

V posledním přípravném utkání před zahájením jarní části Moravskoslezské fotbalové ligy zvítězili fotbalisté “A” týmu Slovanu nad rezervou brněnské Zbrojovky 2:1.

FC Zbrojovka Brno B – FC Slovan Rosice      1:2 (1:1)

Branky: 40. Slunský – 16. Pazourek, 76. Zezula

Rozhodčí: Mayer – Pelikán, Hudec

Diváků: 60

Zbrojovka: Formánek – Dobrovodský, Blažík, Gerneš, Doubravský – Štěpanovský, Mach, Jurásek, Sedlák, Ševčík – Slunský (střídali: Pyš, Matula, Kroutil, Chyla, Jambor, Marek)

Rosice: Zádrapa (46. Juran) – Praks, Zezula, Drbal, Kršák (46. Sedláček) – Kugler (46. Selinger), Koláčný (46. Daněk) – Černý, Novák (46. Nedvěd), Pazourek – Malata (46. Kirschner)

Ve 3. minutě hlavičkoval Kršák po rohu Kuglera vedle pravé tyče. O minutu později se na druhé straně prezentoval povedenou střelou Sedlák, branku ale o kousek přestřelil. V 6. minutě se po kombinaci Černého s Koláčným ocitl ve velké šanci Malata, nastřelil ale pouze Formánka. V 11. minutě pálil opět Sedlák, Zádrapa jeho pokus kryl. Ve 14. minutě zahrávala Zbrojovka rohový kop, který na zadní tyči zakončil Štěpanovský hlavou vedle. V 16. minutě přihrál Malata za obranu Pazourkovi a ten svůj únik zakončil přesnou střelou k levé tyči – 0:1. Ve 21. minutě zakončil Štěpanovský individuální akci střelou nad branku. Ve 23. minutě nařídil hlavní sudí pokutový kop za hraní rukou ve prospěch Slovanu. Jeho exekuce se ujal Malata, Formánek ho však vychytal. Ve 28. minutě napřáhl z 25 metrů Mach, Zádrapa si s jeho tvrdou střelou poradil. Stejně tak dopadl souboj Macha se Zádrapou z 34. minuty. Ve 37. minutě byl v šestnáctce Zbrojovky faulovaný Černý a rosičtí kopali druhou penaltu. V souboji Malaty s Formánkem měl ale navrch opět golman Zbrojovky. Ve 38. minutě odvrátila obrana domácích roh přímo k Černému, ten ale z voleje branku vysoko přestřelil. Ve 40. minutě využili hráči Zbrojovky chybnou rozehrávku rosických, po níž Slunský vyrovnal – 1:1.

V 58. minutě se Černý pokusil z přímého volného kopu překvapit domácího brankáře, ten ale jeho pokus vytěsnil na roh. V 64. minutě propadl v šestnáctce míč k Zezulovi, který technickou střelou těsně minul pravou šibenici. V 73. minutě zakončil Drbal roh Černého hlavou nad. V 76. minutě prostrčil Nedvěd míč mezi obránce Selingerovi, kterého sice brankář vychytal, proti následné dorážce Zezuly už byl ale bez šance – 1:2. V 86. minutě se odražený míč dostal k Pyšovi, ten však branku o několik metrů přestřelil. Definitivní pojistku mohl v 88. minutě přidat Kirschner, který svůj nájezd z poloviny hřiště zakončil kličkou brankáři, následnou střelu mířící do odkryté branky ale dokázal jeden domácích obránců skluzem vykopnout. Poslední slovo v utkání měli hráči Zbrojovky, konkrétně Kroutil, který v 89. minutě zakončil centr z pravé strany střelou vysoko nad branku.

sobotu 7. března přivítá “A” tým Slovanu na domácím stadionu Sigmu Olomouc B. Výkop utkání je ve 14:30.

32kolo MSFL doma olomouc

Kategorie: A tým