David Pazourek se nyní připravuje pod dohledem přítelkyně

David Pazourek přestoupil do Rosic v únoru 2017. Začátek jeho angažmá byl jako z říše snů. Pravidelně patřil mezi nejlepší hráče, několikrát dokonce zvítězil v hlasování diváků o nejlepšího hráče utkání. Díky svým výkonům se levonohý záložník okamžitě zabydlel v základní sestavě a tu opouští pouze sporadicky.

Davide, v Rosicích působíš už čtvrtou sezónu. Jsi tady spokojený?

Už čtvrtou sezónu? To teda uteklo. Spokojený jsem velice, máme s klukama v kabině výbornou partu, skvělého trenéra a výborné zázemí.

Jako nováčkovi MSFL se vám daří nad očekávání. Dokonce máte zaděláno na největší úspěch v klubové historii. Mrzelo by o to víc, kdyby se soutěž nedohrála?

Kdyby se soutěž nedohrála, tak by mě to hodně mrzelo, protože jsme dva měsíce dřeli a všechno by přišlo vniveč. Navíc je tato sezóna perfektně rozehraná. Mám však velké pochybnosti, že se sezóna vůbec dohraje, když vidím momentální situaci kolem nás.

Říká se, že kraj zálohy je fyzicky nejnáročnější post. Souhlasíš s tím?

Ano, s tím naprosto souhlasím. V systému jaký vyznává náš trenér je tento post o to více náročný.

Na podzim roku 2017 jsi v utkání ve Žďáře nad Sázavou utrpěl vážné zranění kolena a marodil jsi 9 měsíců. V jakém stavu je tvé koleno dnes?

Na toto období nerad vzpomínám, ale momentálně je koleno v dobrém stavu a v ničem nejsem limitován.

V sezóně 2013/2014 jsi patřil k tahounům juniorky Zbrojovky Brno, která skončila těsně za vítěznou Slavií Praha. Tím však tvoje štace ve Zbrojovce skončila. Proč?

Tenkrát jsem od Zbrojovky necítil, že by se mnou do budoucna počítala, proto jsem se rozhodl zkusit dospělý fotbal.

Ze Zbrojovky jsi zamířil na hostování do třetiligového Vyškova, přestože jsi měl nabídku i od Rosic. Dal jsi tehdy přednost vyšší soutěži?

Ano, chtěl jsem zkusit vyšší soutěž, proto jsem dal přednost Vyškovu. Momentálně jsem ve 3. lize v Rosicích, kde jsem nadmíru spokojený.

Nesmí chybět klasická otázka… Jak vyplňuješ volný čas způsobený karanténou? Trénuješ individuálně?

Momentálně je Netflix můj nejlepší kamarád. Sleduji ho spolu s přítelkyní, která je zároveň i mojí fitness trenérkou. Chodíme spolu běhat a posilujeme.

Co nejraději děláš, když nejsi v práci nebo na fotbale?

Jelikož přes týden pracuji a potom jedu na trénink, tak toho času moc nezbývá. Každopádně se snažím najít čas na svoji přítelkyni, rodinu a kamarády.

Tvůj táta působí jako fotbalový funkcionář v Radosticích a nechybí takřka na žádném domácím zápase Slovanu. Snaží se ti radit?

Ano, můj táta je předseda radostického fotbalu. Říkají mu tady Václave, jako z filmu Okresní přebor :D Dřív mi radil v hodně věcech co se týče fotbalu, ale čím jsem starší, už mi tolik neradí.

Prozraď na sebe našim čtenářům něco zajímavého…

Jsem velkým fanouškem Arsenalu, je to však velmi psychicky náročné. Velice rád cestuji a poznávám kulturu jiných zemí.

Děkujeme ti za zodpovězení otázek.

Také děkuji.

David Pazourek, FC Slovan Rosice – AFC Humpolec, MSD, 25.8.2018 (autor: Lubomír Stehlík)

David Pazourek

Kategorie: A tým