V utkání s Hodonínem branka nepadla

FC Slovan Rosice – FK Hodonín     0:0

ŽK: Lang, Chlup, Polák – Polák

Rozhodčí: Fridrichovský – Kůrka, Reich

Diváci: 160

Rosice: Balčirák – Chlup, Polák, Selinger, Makiš – Pecha (83. Foral), Havlásek, Lang, Pšikal (69. Těžký) – Malata (K), Ullmann

Hodonín: Petráš – Maršálek H., Víšek (K), Novotný – Reška (69. Adamec), Polák, Maršálek J. (46. Ondroušek), Šturma, Kleiber – Ondryáš, Kotchi (89. Petrucha)

Již desátou remízu v této sezóně si na svoje konto připsali fotbalisté Slovanu Rosice. Stejně jako v úvodním jarním utkání s Bystřicí se před vlastním publikem nepodařilo domácím vstřelit branku a ve vyrovnaném utkání se tak rozešli s Hodonínem smírně 0:0.

Rosičtí se do svého soupeře pustili hned od úvodu, když ve 4. minutě nebezpečně pálil z přímého volného kopu Malata. Brankář hostů ale výborným zákrokem vyrazil jeho pokus na roh. Z něj vrátil na zadní tyči číhající Pecha míč na vápno Makišovi, jehož střelu zneškodnil dalším skvělým zákrokem Petráš. Hosté se poprvé osmělili v 15. minutě, Kotchi se dostal s míčem až do vápna, místo střely ale volil přihrávku, se kterou si Balčirák poradil. Ve 34. minutě vyzkoušel Balčirákovu pozornost Šturma, jeho střela ale postrádala razanci. Hosté zahrozili ještě ve 39. minutě, když propadnuvší míč z přímého volného kopu poslal z otočky nad bránu Maršálek.

Do první příležitosti druhého poločasu se dostal ve 47. minutě Chlup, kterého poslal do úniku Malata, Petráš mu ale včasným vyběhnutím zmenšil střelecký úhel a míč vytěsnil na roh. V 55. minutě vystrašil domácí publikum Ondryáš, který se snažil přehodit Balčiráka, za toho však zaskočil Selinger. V 71. minutě se po centru Ullmanna z pravé strany ocitl v dobré příležitosti Havlásek, jeho hlavičce ale chyběla přesnost a razance. V 80. minutě zahrávali domácí přímý volný kop z nebezpečné vzdálenosti, Malatův pokus ale těsně minul pravou tyč Petrášovi branky. Poslední šanci zajistit Slovanu tři body měl v 86. minutě Lang, svůj pokus z úhlu ale poslal nad branku.

O první jarní vítězství budou rosičtí usilovat v sobotu 18. dubna, kdy na svém stadionu přivítají Pelhřimov. Utkání začíná v 16:00.

    

Kategorie: A tým