V utkání s Pelhřimovem se Slovan střelecky chytnul

FC Slovan Rosice – FK Pelhřimov     3:1 (1:0)

Branky: 40. a 81. Ullmann, 53. Pšikal – 50. vlastní

ŽK: 0 – Kmoch, Čížek, Naniaš, Poul 

Rozhodčí: Možíš

Diváci: 120

Rosice: Balčirák – Vítámvás, Havlásek, Polák, Makiš – Pecha (64´ Chlup), Selinger, Lang, Pšikal (87´ Prinz) – Malata (K), Ullmann (86´ Foral) 

Pelhřimov: Matiášek – Mádl (64´ Sládok), Čížek, Naniaš, Homolka – Benda, Kmoch, Niederle, Poul, Liška (84´ Šafařík) – Obranec 

V utkání 22. kola s celkem Pelhřimova hráči Slovanu konečně v domácím prostředí naplno bodovali, především díky zlepšenému výkonu ve 2. poločase.

Po oboustranně opatrnějším úvodu zápasu zahrozili jako první hosté. Ve 12´ se k odraženému míči na hranici šestnáctky dostal Poul a jeho střela těsně minula horní pravý roh branky Slovanu. V 15´ postupoval z pravé strany do domácí pokutového území hostující Homolka, na jeho křížnou střelu Balčirák nedosáhl a na štěstí pro domácí proletěl míč podél prázdné branky mimo dosah hráčů Pelhřimova. Domácí poprvé ohrozili branku hostí v 17´ po rohovém kopu z pravé strany, když z 8 m přesně hlavičkoval Polák, ale Matiášek míč reflexivně vyrazil. V téže minutě vybojoval u pravé čáry míč domácí Vítamvás, po samostatné akci přihrál do vápna Malatovi, který z obtížné pozice zamířil přesně do pravého dolního rohu branky. Matiášek se opět nedal překvapit a míč vytěsnil na roh. Další průběh poločasu byl vyrovnaný, hrálo se mezi šestnáctkami bez výraznějších šancí z obou stran. Až ve 39´ zahrával ze 30 m Malata přímý kop a centrovaný míč odehrála obrana hostí za brankovou čáru. Z následného rohového kopu dolétl přetažený míč k osamocenému Pšikalovi, jehož střelu usměrnil před brankářem do branky Ullmann1:0.

Do 2. poločasu prohodili domácí posty některých hráčů, ale úvod poločasu přesto patřil hostům. Ve 47´ se po centru do šestnáctky ocitl sám před Balčirákem pelhřimovský Obranec, rosický brankář ale jeho střelu vyrazil a pokračující akci hostí zakončil nebezpečnou, ale nepřesnou střelou z hranice velkého vápna Poul. Ke smůle domácích vyrovnal v 50´ po chybách v obraně  skóre utkání vlastní brankou Selinger1:1. Branka však hráče Slovanu nepoložila. Již v 53´ přenesl hru z pravé strany na levou Vítámvás, dráhu padajícího vysokého míče špatně odhadl bránící Mádl, který jej při výskoku hlavou pouze “lízl”, míče se zmocnil Pšikal a s přehledem prostřelil vybíhajícího Matiáška – 2:1. Pojistit vedení mohl v 56´ Pecha, ale jeho tvrdou a umístěnou střelu zevnitř pokutového území Matiášek s obtížemi vyrazil. Od vstřelené druhé branky již měli domácí převahu, jejich výkon byl o poznání lepší než v prvním poločase. Hrálo se především na polovině hostí, kteří se již do šancí nedostávali. Pojistku výsledku vypracoval v 81´ Tomáš Chlup. Jeho přesnou střelu nejprve vyrazil Matiášek směrem k rohovému praporku. Chlup ještě před brankovou čárou míč dostihl, nacentroval před branku a následnou přesnou Malatovu hlavičku tečoval do branky Ullmann3:1

Příští kolo odehrají fotbalisté Slovanu ve Staré Říši. Utkání se hraje v neděli od 16:00. Odjezd autobusu je ve 13:30.

    

Kategorie: A tým