Přinášíme exkluzivní rozhovor s Ultras Slovan Rosice

Kluci, nemůžeme začít jinou otázkou… Jak se vám bez fotbalu žije?

Zdravíme všechny čtenáře. Bez sportů se nám nežije dobře. Chybí nám v podstatě všechny naše společné aktivity. Snad bude brzy po všem a svět se vrátí do normálních kolejí.

Jak hodnotíte předčasně skončenou sezónu?

Neutrálně. Páté místo v tabulce MSFL je sice skvělé umístění, ale v podstatě se nedohrála půlka sezóny. Těžko říct, jestli bychom byli třetí, osmí, nebo bychom zůstali na stejné pozici.

F3

Jste rádi za postup “A“ týmu do MSFL nebo pro vás úroveň soutěže není rozhodující?

Postup do MSFL byl určitě důležitým milníkem pro klub i pro nás fanoušky. Pro nás to hlavně znamenalo, že konečně narazíme na kluby, které mají aktivní fanoušky. Za těch osm let, co oficiálně existujeme, jsme nikdy nenarazili na pořádný support od soupeře. Až v MSFL.

Hráči, a to nejen rosičtí, vás označují za nejlepší fans v soutěži. Těší vás to nebo tohle neřešíte?

Taková slova určitě potěší. A nejvíc od ostatních klubů a jejich fanoušků.

Jste specifičtí v tom, že Slovanu fandíte za každé situace. Nikdy hráčům nenadáváte. U skalních fanoušků tohle nebývá zvykem…

Klub jako takový, ani jeho týmy, nás nikdy nezradily “puštěným” zápasem, natož pak špatnou sezónou. Nikdy si tak nikdo nezasloužil slyšet např. slova “sundejte dresy” nebo “běžte točit porno”. Byť kdyby k tomu došlo, všichni ví, že si servítky nebereme. A ví to i hráči.

F1

Rozebíráte společně zápasy u piva nebo pro vás závěrečným hvizdem rozhodčího končí?

Těch zápasů a obecně našich společných aktivit je tolik, že čas mezi nimi trávíme jinak než rozebíráním zápasů a výkonů sudích. 

Občas zavítáte s bubnem i na zápasy “B“ týmu či mládeže. Je tohle fandění jiné než v zápasech áčka?

Naprosto. Béčku nebo i jiným našim týmům jsme schopní odfandit 90 minut, ale povětšinou na zápasech béčka odpočíváme :D

Na které utkání v novodobé historii rosického fotbalu nejraději vzpomínáte?

Tak nějak jsme se shodli, že na poslední domácí pohárový zápas s prvoligovou Sigmou Olomouc. Fotbal to byl doslova neuvěřitelný. Support Olomouce dokonalý.

F2

Který výjezd je z vašeho pohledu nezapomenutelný?

Náš poslední společný autovýjezd do Žďáru. Jelikož s klubovým autobusem vyráží naši nejstarší fanoušci, musíme se organizovat jinak. Zrovna do Žďáru se vyrazilo několika auty a celý support byl nezapomenutelný. Oba bubny. Byli jsme tam v maximálním počtu. Odeřvaných 90 minut. Výhra. Prostě bomba.

Jste skalními fanoušky Zbrojovky a Komety. Pořádáte na zápasy těchto brněnských týmů výjezdy?

Jestli pořádáme se doslova říct nedá. Zápasy těchto klubů navštěvujeme jak nám to čas a práce dovoluje.

F4

Občas jsou mezi vámi na tribuně k vidění i děti. Existuje něco jako fanouškovský nábor?

Dostat se “mezi nás” trvá roky píle a odříkání. Jsme rodina. Děcka s námi fandí, občas jim pomůžeme s vlajkou nebo podržením jejich choreografie. Ale veškerá jejich aktivita je pouze na nich. Pomůžeme, poradíme, ale přímo k nám nepatří.

Na jedné z vašich vlajek stojí nápis BEER HUNTERS. Originální a vtipný. Kdo ho vymyslel?

Stalo se tak na podzim roku 2016. Jezdili jsme celkem často na Zbrojovku. Tak nás napadlo založit Beerhunters. Dnes už na Zbrojovce Beerhunters reprezentují ortodoxní “rosičtí” Zbrojováci.

Dá se říct, že jako fanoušci jste naprosto bezproblémoví. Doma i venku i se snadno spřátelíte s fanoušky soupeře. Proč tohle neplatí v zápasech s Tasovicemi a Vrchovinou?

Dobrá otázka.

Děkujeme za rozhovor a ústy hráčů a vedení Slovanu vám děkujeme za podporu!

Kategorie: A tým