Rozhovor s novým trenérem “B” týmu Janem Kuglerem

Po dvouletém působení u “B” týmu Slovanu skončil v roli hlavního trenéra Miroslav Bílek, který bude od nové sezóny zastávat v klubu už pouze jednu funkci a to vedoucího “A” týmu. Na jeho místo usedl před třemi týdny Jan Kugler, který už s naší rezervou stihl absolvovat několik tréninků a dvě utkání.

Honzo, jak jste se ocitl na lavičce “B“ týmu Slovanu Rosice?

Zavolal mi Petr Čejka, zda bych neměl zájem o trénování v Rosicích. Po prvním setkání nebylo co řešit. Naprosto profesionální přístup s jasnou vizí kam by měl “B” tým směřovat.

Vaší poslední trenérskou štací byla Svratka Brno hrající krajský přebor mužů, neberete působení ve III. třídě okresního přeboru jako degradaci?

Vůbec ne, ba naopak, je to pro mě obrovská výzva a závazek, být součástí tak úspěšného klubu jakým je FC Slovan Rosice.

Na jaře jste odmítl některé zajímavější nabídky než tu z Rosic. Proč?

Ano, je pravda, že jsem některé nabídky z vyšších soutěží odmítl a nebylo to lehké. Běžte se ale podívat na zápas v Rosicích, po něm se projděte kolem hřiště, sedněte si a poslouchejte. To “kouzlo”, které je tady v Rosicích, se těžko jinde najde.

Co říkáte na svůj nový tým?

Poctiví a šikovní kluci, kteří mají rádi fotbal. Pokud zlepšíme docházku na trénink, bude vše ok. S některými máme společného koníčka – dobré jídlo a tak budeme muset začít trénovat třikrát týdně :-)

Jaké jsou Vaše cíle s “B“ týmem, s čím do Rosic přicházíte?

Cíl je je vždy stejný – vyhrát následující zápas. Mé cíle jsou stejné jako cíle klubu a to je posunout “B” tým do vyšší soutěže. Kdy a jak vysoko to bude, záleží jenom na nás. Chci navázat na velice dobrou práci dorostu a přiblížit béčko k “A” týmu. Klub pro to dělá maximum, teď je řada na nás, abychom se díky tvrdé práci na tréninku posunuli dál. Neznám opravdu jediný klub, kde by měl “B” tým takové podmínky, jaké jsou tady.

Už jste stihl s týmem odehrát zápas ve Zbýšově (OP) a v Říčanech (OP), jak je v kostce hodnotíte?  

Ve Zbýšově (2:5) to byl první zápas po dlouhé pauze, který nedopadl moc dobře. Musíme se poučit z chyb v zápase, tak abychom se posunuli dál. Druhé utkání v Říčanech (2:2) bylo už o trošku lepší, začali jsme na hřišti plnit to, co jsme si řekli v kabině. Škoda neproměněných šancí, mohlo to být veselejší. Defenzivě pomohli zkušení hráči, od kterých se mladší kluci mohou hodně naučit. Čeká nás ještě hodně práce, ale myslím, že jdeme tím správným směrem.

Co říkáte na podporu rosických Ultras v přípravném utkání ve Zbýšově?

Ultras – to jsou ti hlavní hrdinové tohohle klubu. Dávají nám obrovskou sílu na hřišti a já doufám, že jim svými výkony budeme dělat radost. Pokud budeme na hřišti stejní válečníci jako jsou oni v hledišti, tak nás nemůže nic zastavit!!!

Kdekdo Vás možná bude přirovnávat k bratrovi, který už pátým rokem vede “A“ tým Slovanu. Máte stejný trenérský styl?

Já neznám kvalitnějšího trenéra než je Michal. Je až neskutečné, jaký má přehled o fotbale a jak o něm přemýšlí. Dříve to mezi námi nebylo zrovna moc růžové, ale díky fotbalu a rodičům si k sobě nacházíme opět cestu. I to je jasný příklad toho, jak je fotbal pro lidi důležitý. Já jsem začínající trenér a mám obrovskou výhodu, že se tady v Rosicích mohu učit od těch nejlepších.

Jaký je Váš dosavadní trenérský životopis?

Jak zaznělo výše, jsem začínající trenér. Zatím jsem trénoval dorost a muže Svratky Brno.

Jaký člověk je Jan Kugler mimo fotbalový trávník?

Jak říká mamka – ty jsi svůj :-)

Děkujeme za rozhovor a přejeme co nejvíce úspěchů s našim béčkem!

Kategorie: A tým