Ve druhém přípravném utkání podlehlo áčko Blansku 2:3

Ve druhém přípravném utkání podlehli fotbalisté “A” týmu Slovanu vítězi posledního ročníku MSFL z Blanska 2:3. Premiéru v rosickém dresu si připsal záložník Slovácka Martin Baran.

FC Slovan Rosice – FK Blansko      2:3 (1:2)

Branky: 9. Fabuš, 57. Drbal – 15. (PK) Harba, 21. Žák, 85. Lahodný

Rozhodčí: Hudec – Bělák, Smekal

Diváků: 100

Rosice: Juran (46. Zádrapa) – Černý (75. Daněk), Zezula, Drbal, Kršák (46. Vítámvás) – Kugler (57. Šíp), Koláčný (65. Baran) – Sedláček (46. Minárčik), Novák (85. Blažík), Pazourek (72. Dobrovodský) – Fabuš (70. Chyla)

Blansko: Maňák – Sukup, Buchta, Štrbák, Pospíšil – Kopičár, Lahodný – Ilko, Harba, Žák – Holiš (střídali: Štrombach, Huška, Bartolomeu, Tulaydan, Duba, Sedlo, Nešetřil)

V 9. minutě odcentroval z levé strany hřiště Novák a Fabuš přesnou hlavičkou do pravé šibenice otevřel skóre utkání – 1:0. Ve 12. minutě vybídl Novák ke skórování pro změnu Pazourka, ten ale ve skluzu poslal míč pouze do rukavic Maňáka. V 15. minutě fauloval Kršák ve vápně Harbu a sám postižený z pokutového kopu s přehledem vyrovnal – 1:1. Ve 21. minutě přiletěl do šestnáctky Slovanu centr z pravé strany, míč z hlavy Holiše sice skončil na tyči, Žák ale pohotovou dorážkou poslal Blansko do vedení – 1:2. Ve 26. minutě podnikli domácí rychlý protiútok na jehož konci byla Sedláčkova střela do rukavic Maňáka. Stejně tak si o minutu později počínal na druhé straně Harba. Ve 34. minutě se prodral Fabuš před jednoho z hostujících stoperů, při zakončení už byl ale blízko Maňákovi a nastřelil pouze jeho nohy. Ve 38. minutě se ujal exekuce přímého kopu z nebezpečné pozice Harba a míč z jeho kopačky skončil těsně nad břevnem. V předposlední minutě první půle zakončil Kopičár centr zprava šikovnou tečí na přední tyči, míč ovšem prolétl metr vedle levé tyče Juranovy branky.

V 57. minutě zahrával Černý přímý volný kop, Novák míč prodloužil za sebe a Drbal z dorážky vyrovnal – 2:2. V 61. minutě přihrál Traore do šestnáctky Sedlovi, ten však branku vysoko přestřelil. V 64. minutě uvolnil Novák Fabuše, jehož přízemní střelu z hranice šestnáctky vytěsnil Nešetřil konečky prstů na roh. V 81. minutě našel Sedlo přesným centrem Dubu, který hlavičkoval pouze do připraveného Zádrapy. Vítězný gól vstřelilo Blansko v 85. minutě, kdy na přední tyči prodloužený roh zakončil zblízka Lahodný2:3. V 90. minutě se do šance prodral Blažík, přehodil však nejen Nešetřila, ale i hostující branku. Poslední šance zápasu patřila v nastavení hostům, Duba ale zakončil vedle levé tyče.

Příští sobotu budou fotbalisté “A” týmu hostit třetiligový MFK Vyškov. Výkop utkání je jako tradičně v 11:00.

3pripravaVyskov

Kategorie: A tým