Áčku vyšly začátky obou poločasů, Vyškov porazilo 4:0

Ve třetím přípravném utkání zvítězili fotbalisté “A” týmu Slovanu nad třetiligovým MFK Vyškov 4:0. Domácí poslal do vedení na začátku prvního poločasu Malata, krátce po změně stran pak přidali rosičtí další tři branky.

FC Slovan Rosice – MFK Vyškov      4:0 (1:0)

Branky: 6. Malata, 53. (PK) Trtílek, 55. (PK) Černý, 57. Koláčný

Rozhodčí: Mayer – Dorotík, Malimánek

Diváků: 80

Rosice: Zádrapa (46. Juran) – Černý, Zezula, Vítámvás (57. Blažík), Kršák (46. Šíp) – Kugler (46. Baran), Selinger (46. Koláčný) – Praks (46. Dobrovodský), Novák (46. Trtílek), Pazourek (46. Sedláček) – Malata (K) (46. Fabuš)

Vyškov: Sova – Krejčí, Kříž, Pluháček, Řezník – Klesa (K), Jaroš, Dittmer, Klíma – Neslaník – Jean (střídali: Moučka, Jambor)

Hned v úvodní minutě zápasu se v dobré pozici ocitl Novák, odražený míč však zblízka poslal pouze do náruče Sovy. V 6. minutě se domácí poprvé radovali, když Kuglerův roh proměnil střelou z voleje Malata1:0. Hosté poprvé zahrozili v 8. minutě, kdy Jaroš napálil zpoza šestnáctky odražený míč, ten však skončil vedle pravé tyče. V 10. minutě mohl přidat druhý gól Malata, jeho dorážku ale Sova opět úspěšně kryl. V 16. minutě se po chybě hostující obrany ocitl sám před Sovou Malata, míč z jeho kopačky ale proletěl pouze kolem pravé tyče. V 18. minutě se opět o slovo přihlásil domácí kapitán, jehož přímý kop z nebezpečné pozice skončil těsně nad pravou šibenicí. Vyškovští byli blízko vyrovnání ve 28. minutě, kdy Klesa posadil roh na hlavu Neslaníka, ten však o pár decimentrů minul levou tyč Zádrapovy branky. Ve 32. minutě přenesl Pazourek hru zprava doleva na volného Prakse, ten udělal kličku obránci, následně ale zakončil přímo do náruče Sovy.

Ve 46. minutě navedl Trtílek míč středem hřiště, z hranice velkého vápna však i on zamířil pouze do připraveného Sovy. V 53. minutě byl v hostující šestnáctce faulovaný Koláčný a nařízenou penaltu Trtílek s přehledem proměnil – 2:0. O další dvě minuty později se ve vápně uvolnil šikovně Sedláček a Kříž ho srazil k zemi. Exekuce pokutového kopu se ujal Černý a ani on se nemýlil – 3:0. Povedenou pasáž domácích zakončila akce z 57. minuty, na jejímž konci byl Trtílkův centr a Koláčného snadná dorážka – 4:0. V 64. minutě rozehráli hosté nakrátko standardní situaci a Dittmerovu střelu z hranice vápna rosická obrana horko těžko odvrátila. V 77. minutě vystihl Koláčný rozehrávku vyškovských stoperů, přeloboval vyběhnutého Sovu, s ním však i jeho branku. V 80. minutě uvolnil Koláčný za obranu nabíhajícího Sedláčka, jehož střelu na přední tyč vyrazil Sova na roh. Z něj poslal Dobrovodský hlavou míč nad. V 83. minutě zakombinovali rosičtí na pravé straně, Fabuš centrem vybídl ke skórování Trtílka, ten ale branku minut.

Příští sobotu bude “A” tým hostit Zbrojovku Brno B. Výkop utkání je opět v 11:00.

4pripravaZbrojovka

Kategorie: A tým