“A” tým podlehl prvoligové Sigmě Olomouc těsně 1:0

Za vrchol letní přípravy “A” týmu Slovanu lze označit utkání proti “A” týmu Sigmy Olomouc. Přestože měli domácí po celé utkání herní převahu, šancí si mnoho nevytvořili a byli to naopak rosičtí, kteří mohli po velké šanci Dobrovodského po hodině hry vyrovnat. To se jim ale nepodařilo a tak Sigma díky brance kapitána Housky zvítězila 1:0.

SK Sigma Olomouc “A” – FC Slovan Rosice      1:0 (1:0)

Branky: 15. Houska

ŽK: 0 – Selinger

Rozhodčí: Cieslar

Diváků: 250

Olomouc – 1. poločas: Reichl – Greššák, Hubník, Jemelka – Zahradníček, González, Houska, Breite, Kerbr – Zifčák, Daněk

Olomouc – 2. poločas: Mandous – Sladký, Pavelka, Beneš, Vepřek – Falta, Zmrzlý, Hála, Šíp – Yunis, Nešpor

Rosice: Zádrapa – Černý, Zezula, Minárčik, Vítámvás (68. Kršák) – Selinger (68. Šíp), Koláčný (46. Kugler) – Dobrovodský (77. Trtílek), Novák, Pazourek (68. Baran) – Fabuš (46. Drbal)

První šance zápasu patřila po standardní situaci z 15. minuty domácím a padla z ní rozhodující branka zápasu, když Houska po přihrávce Zahradníčka nadvakrát překonal Zádrapu – 1:0. Rosičtí vyslali první střelu na branku domácích ve 21. minutě, s Koláčného pokusem si Reichl poradil. Do největší šance hostů prvního poločasu se ve 32. minutě dostal Dobrovodský, který unikl po levé straně, jeho zakončení z úhlu ale Reichl nadvakrát zneškodnil. Ve 40. minutě pronikl do šestnáctky Slovanu Zahradníček, jeho tvrdou střelu Zádrapa bez větších problémů vyrazil. Těžší zákrok musel Zádrapa předvést ve 44. minutě, kdy po centru Zahradníčka vytěsnil konečky prstů hlavičku Gonzáleze nad břevno. V nastavení první půle ještě nebezpečně pálil aktivní Zahradníček, branku však minul.

Ve druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil, šancí ale bylo k vidění ještě méně než v tom prvním. Do té jasně největší se v 64. minutě dostal Dobrovodský, který připravil na polovině hřiště o míč Beneše a řítil se sám na Mandouse, ten jej však vychytal. V 78. minutě si na roh domácích naskočil Yunis a jeho hlavička proletěla těsně kolem pravé tyče Zádrapovy branky. V 81. minutě se k zakončení dostal opět Yunis, v těžké pozici ale vysoko přestřelil. I poslední šance zápasu patřila Yunisovi, v nastaveném čase ale jeho hlavičku Zádrapa chytil a tak utkání skončilo těsným vítězstvím Olomouce 1:0.

Sestřih z utkání si můžete prohlédnou zde

V posledním utkání letní přípravy budou fotbalisté “A” týmu Slovanu hostit FK Hodonín. Hraje se v sobotu od 11:00.

6pripravaJihlava (kopie)

Kategorie: A tým