Na závěr přípravy porazilo áčko 2:0 Hodonín

V posledním utkání letní přípravy porazili fotbalisté “A” týmu divizní Hodonín 2:0. O branky se postarali nová posila Slovanu z Líšně Adam Fila a výhru v závěru pečetil Černý.

FC Slovan Rosice – FK Hodonín      2:0 (0:0)

Branky: 70. Fila, 82. Černý

Rozhodčí: Marek – Líkař, Malimánek

Diváků: 100

Rosice: Zádrapa – Černý, Zezula, Drbal, Vítámvás (8. Kršák) – Kugler (46. Koláčný), Selinger (70. Šíp) – Dobrovodský (46. Pazourek), Novák, Fila (K) – Malata (75. Fabuš)

Hodonín: Petráš – Helísek, Dresler, Dunda, Petráň – Bohun, Švantner, Urbančok, Kosorin, Žák – Čech (střídali: Daníček, Mihál, Sasín)

Utkání hrané v úmorném vedru příliš šancí v prvním poločase nenabídlo. V té největší se ve 12. minutě ocitl po centru z pravé strany Čech, Zádrapa jej však reflexivním zákrokem vychytal. Ve 23. minutě poslal do šestnáctky Slovanu centr Helísek a Švantnerova hlavička proletěla metr vedle levé tyče. Ve 31. minutě našel Bohun volného Čecha, tomu ale střela nesedla a Zádrapa ji bez problému kryl. Rosičtí se do první vážnější šance dostali až ve 42. minutě, Malata ale z dobré pozice zamířil vedle.

V 51. minutě si vyměnili míč Fila s Malatou a první jmenovaný technickou střelou minul levou tyč Petrášovy branky. V 57. minutě zahrával přímý kop z nebezpečné pozice Urbančok, míč se od zdi odrazil k Petráňovi, ani on však mezi tři tyče nezamířil. V 60. minutě vyslal tvrdou střelu na branku hostů Koláčný, jeho pokus skončil vysoko nad. V 70. minutě odcentroval z levé strany Koláčný a nováček v rosickém dresu Adam Fila šikovnou tečí poslal Slovan do vedení – 1:0. V 73. minutě se v šestnáctce šikovně uvolnil Šíp, jeho střelu z otočky ale Petráš kryl. V 78. minutě uvolnil Šíp za obranu hostů nabíhajícího Fabuše, i toho Petráš vychytal. V 82. minutě už byl ale brankář Hodonína bez šance, když Černý získal na vlastní polovině míč a svůj únik zakončil tvrdou střelou do horní poloviny branky – 2:0.

Úvodní mistrovské utkání “A” týmu s Jihlavou B je kvůli karanténě hostujícího mužstva odloženo. Náhradní termín je v jednání.

Kategorie: A tým