“A” tým prohrál i díky neproměněné penaltě ve Staré Říši 3:1

FSC Stará Říše – FC Slovan Rosice     3:1 (1:0)

Branky: 28. (pen) a 48. Kadlec, 82. Konaté – 75. Ullmann

Rozhodčí: Stehlík – Nejedlý, Šula

Diváci: 145

Stará Říše: Břínek – Merhaut, Kadlec, Príborský, Brnický – Pokorný M. (38. Pokorný R.), Tichánek (K), Kratochvíl, Rygl – Vácha, Konaté (89. Kittler)

Rosice: Balčirák – Vítámvás, Selinger, Polák, Makiš – Těžký (52. Suchý), Lang (83. Šedrla), Havlásek (64. Foral), Pšikal (K) – Chlup, Ullmann

Rosičtí vstoupili do utkání lépe. Tvořili hru a byli nebezpečnější. V 15. minutě se po levé straně dostal do vápna Pšikal, kde ho domácí Merhaut fauloval. Nařízenou penaltu ale Makiš neproměnil, když přestřelil domácí branku.V bitvě o 6. místo v tabulce viděli diváci nadprůměrné utkání. Ve 28. minutě unikl po levé straně domácí Rygl, probil se až do vápna, kde byl faulován a pískala se penalta i na druhé straně. Kadlec ji narozdíl od Makiše proměnil a poslal Starou Říši do vedení – 1:0.

Velmi dobře vstoupila Stará Říše i do druhé půlky. Volný přímý kop nacentroval ve 48. minutě Tichánek do malého vápna, kde Kadlec protlačil míč až do branky – 2:0.  Hosté však zbraně nesložili a snažili se o zvrácení výsledku. V 75. minutě snížil po centru Pšikala hlavou Ullmann2:1. To Slovan nabudilo. Rosičtí ještě přidali, dávali všechny míče do vápna Staré Říše, ale k vyrovnání to nevedlo. V 82. minutě unikl domácí obraně Príborský, nahrál Konatému, který snadno, ale efektně překonal Balčiráka – 3:1. Zápas se poté již jen dohrával.

V dalším kole moravskoslezské divize “D” přivítají Rosice na domácím stadionu FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou. Utkání se hraje v sobotu od 16:30.


Kategorie: A tým