Áčko rozhodlo o výhře 5:1 nad béčkem Jihlavy po změně stran

Zatímco v prvním poločase utkání “A” týmu Slovanu proti jihlavské rezervě rosičtí fotbalisté své šance včetně penalty zahazovali, po změně stran mušku zpřesnili, přidali čtyři branky a zaslouženě zvítězili 5:1.

FC Slovan Rosice – FC Vysočina Jihlava B      5:1 (1:1)

Branky: 62. a 84. Fila, 45. Zezula, 58. Sedláček, 82. Novák – 38. Jiránek

ŽK: 0 – Jiránek

Rozhodčí: Slabý – Mayer, Řezníček

Delegát: Černý

Diváků: 260

Rosice: Juran – Černý, Zezula, Drbal, Kršák – Selinger (82. Šíp), Koláčný – Praks (55. Vítámvás), Novák, Sedláček (67. Dobrovodský) – Malata (K) (55. Fila)

Jihlava B: Doležal – Lát, Wiederlechner, Kolčava (K), Vácha (67. Novák) – Jiránek, Havlín, Pavlas, Vošmera, Blokeš – Čermák (72. Došek)

Už ve 4. minutě mohl poslat Slovan do vedení Zezula, před odkrytou brankou ale hlavičkoval těsně nad. V 6. minutě našel Praks přihrávkou z pravé strany před brankou volného Malatu, rosický kanonýr však branku minul. O minutu později poprvé zahrozili hosté, když zpoza šestnáctky střílel nebezpečně Wiederlechner, míč skončil vedle pravé tyče. V 11. minutě selhal v další velké šanci domácích Koláčný, který nevyužil Malatovu zpětnou přihrávku a z dobré pozice o centimetry minul pravou tyč Doležalovy svatyně. Ve 29. minutě si Malata vyměnil míč s Praksem, jeho následnou střelu vyrazil Doležal s obtížemi na roh. Po něm se v jasné pozici ocitl Malata, zblízka ale přestřelil. Brankou neskončil ani roh domácích ze 36. minuty, kdy Drbalovu hlavičku mířící do branky vyhlavičkoval jeden z obránců. O dvě minuty později udeřilo na druhé straně, když se Jiránek šikovně uvolnil před domácí šestnáctkou a technickou střelou k levé tyči nedal Juranovi šanci – 0:1. Minutu na to mohl vyrovnat Selinger, jeho střelu z hranice velkého vápna vytěsnil Doležal nad břevno. Vyrovnání se rosičtí dočkali ve 45. minutě, kdy se po Koláčného rohu nadvakrát prosadil Zezula – 1:1. V nastavení prvního poločasu byl ve vápně faulovaný Černý a rosičtí měli možnost jít do vedení, Malatovu penaltu ale dokázal Doležal zneškodnit.

V 54. minutě podnikli hosté rychlý protiútok, na jehož konci byla technická střela Čermáka metr nad břevno. V 58. minutě přihrál Selinger za obranu nabíhajícímu Sedláčkovi a ten střelou podél brankáře poslal Slovan do vedení – 2:1. V 62. minutě utekl jihlavským obráncům střídající Fila a svůj únik zakončil střelou pod vybíhajícím Doležalem – 3:1. V 72. minutě pálil tvrdě Novák, jeho pokus z 20 metrů Doležal vyrazil. V 82. minutě se po akci Dobrovodského s Filou ocitl před brankou osamocený Novák, jeho první střelu sice jihlavská obrana zablokovala, následné dorážce už ale zabránit nedokázala – 4:1. O dvě minuty později vyslal Kršák do úniku Filu, ten si obhodil vyběhnuvšího Doležala a střelou do odkryté branky uzavřel skóre zápasu – 5:1.

V neděli zajíždějí fotbalisté “A” týmu do Olomouce, kde se od 10:15 utkají se Sigmou B.

Poutač Olomouc B

Kategorie: A tým