Po výhře 2:1 nad Sigmou B slaví “A” tým třetí vítězství v řadě

Velmi cenné tři body získali fotbalisté “A” týmu Slovanu Rosice, kteří dokázali ve 4. kole MSFL zvítězit na hřišti B-týmu olomoucké Sigmy 2:1. Všechny tři branky utkání padly po standardních situacích.

SK Sigma Olomouc “B” – FC Slovan Rosice      1:2 (0:1)

Branky: 73. (PK) Yunis – 29. Dobrovodský, 55. Vítámvás

ŽK: Galus, Baďura – 0

Rozhodčí: Páral – Kulička, Ogrodník

Delegát: Vlčnovský

Diváků: 131

Olomouc: Stoppen – Diblík, David (K), Neuer, Galus (70. Beňa) – Grečmal (37. Fiala), Hausknecht, Grygar, Hapal (61. Baďura), Šíp (61. Šidlík) – Yunis

Rosice: Zádrapa – Černý, Zezula, Drbal (K), Vítámvás (85. Kršák) – Selinger, Koláčný (77. Kugler) – Dobrovodský (67. Minárčik), Novák, Pazourek (69. Sedláček) – Fila (79. Malata)

Úvod utkání patřil domácím. V 7. minutě se k odraženému míči dostal Yunis a z úhlu pořádně protáhl Zádrapu, rosický brankář jeho střelu vykopl. V 11. minutě hlavičkoval po rohovém kopu nebezpečně Neuer, míč skončil metr vedle pravé tyče. V 17. minutě vystrašil Zádrapu nepovedený centr domácích z levé strany, který brankář Slovanu vytěsnil konečky prstů nad břevno. Rosičtí poprvé zahrozili ve 26. minutě, kdy se po rohovém kopu prosadil hlavou Zezula, Stoppen ale vynikajícím zákrokem změnu skóre nepřipustil. O dvě minuty později přenesl Koláčný hru z levé strany na pravou, odkud si míč navedl Dobrovodský a tvrdou střelou z 22 metrů orazítkoval břevno. Ve 29. minutě zahrávali rosičtí přímý kop, na Pazourkův centr si naskočil Dobrovodský a přesnou hlavičkou otřenou o levou tyč nedal Stoppenovi šanci – 0:1. Ve 33. minutě utekl po levé straně Šíp a jeho následný centr si málem srazil do vlastní sítě vracející se Vítámvás.

I v úvodu druhého poločasu byli aktivnější domácí, šanci si ale nevytvořili a tak udeřilo na druhé straně. V 56. minutě byl před šestnáctkou faulovaný Fila, Černý rozehrál přímý kop na Drbala, který míč lehce posunul Vítámvásovi a ten střelou k pravé tyči zvýšil – 0:2. V 58. minutě si na hranici šestnáctky našel odražený míč domácí Grygar, branku ale vysoko přestřelil. V 68. minutě mohl rozhodnout Fila, který se po Novákově přihrávce dostal až před Stoppena, branku však z úhlu o kousek minul. V 73. minutě dostali domácí šanci vrátit se zpět do utkání, když byl ve vápně faulovaný Fiala a nařízený pokutový kop s přehledem proměnil Yunis – 1:2. Kontaktní branka vlila domácím krev do žil, s výjimkou situace z 80. minuty, kdy po centru Yunise zakončil vedle Baďura, si ale žádnou další šanci nevytvořili a tak utkání skončilo těsnou výhrou hostů.

V sobotu budou fotbalisté “A” týmu Slovanu hostit Viktorii Otrokovice. Výkop utkání je v 16:00.

Kategorie: A tým