“A” tým prohrál po velkém boji se Žďárem

FC Slovan Rosice –  ŽĎAS Žďár n/S      1:2 (0:1)

Branky: Foral 58´  –  Veselý 15´, Bureš 67´

Rozhodčí: Kůrka Petr –  Klement Tomáš,  Nápravník Jan

Diváci: 150

Žluté karty:  Polák 15´, Pšikal 25´, Havlásek 66´ –  Vomela 54´, Chmelíček 79´, Nedvěd 84´ 

Rosice:  Balčirák – Vítámvás, Selinger, Polák, Makiš – Chlup (85´ Moučka), Havlásek, Lang, Pšikal – Foral (77´ Těžký), Ullmann

 Žďár n/S :  Hajný – Ločárek Patrik, Veselý, Turek, Vomela – Bureš (87´ Machala), Nedvěd, Mašek, Doležal, Kunstmüller (77´ Ločárek Tomáš) – Chmelíček (90´ Filippi)

V utkání 24. kola se střetli sousedé v tabulce D skupiny MSD. Od začátku nutkání si domácí začali získávat mírnou převahu ze které vytěžili několik slibných akcí, z nichž největší v 10´. Po kombinaci středem hřiště mezi Pšikalem, Foralem a Chlupem “neprotlačil” posledně jmenovaný míč za brankovou čáru; jeho střelu ztlumil brankář Žďáru Hajný a míč pomalu směřující do branky uklidili stopeři do bezpečí. Převahu domácích zastavil ve 15´ hlavní rozhodčí. Souboj na hranici šestnáctky Slovanu posoudil k údivu celého stadionu jako faul domácího Poláka, dokonce “oceněný” žlutou kartou. Z následného přímého kopu překvapil žďárský Veselý brankáře Balčiráka přesnou střelou na zadní tyč a otevřel skóre utkání. Šance k vyrovnání si Slovan vypracoval až v závěru poločasu. Ve 36´ se v prostoru pokutového území hostí uvolnil Foral, našel volného Chlupa, jehož nepřipravená třela z hranice velkého vápna však mířila daleko mimo branku. Ve 40´ dostali domácí příležitost zahrávat přímý kop z podobného místa jako hosté v 15´. Oproti Veselému však domácí Pšikal pouze trefil hlavy hráčů ve zdi. V úvodu 2. poločasu mohli hosté zvýšit vedení. V 53´ se po kombinaci okolo šestnáctky Slovanu dostal ke střele z 10 m Nedvěd, kterou však obrana domácích odvrátila. Domácí se snažili zvýšenou bojovností o vyrovnání, což se jim podařilo v 58´. Pšikal zahrával přímý kop ze 30 m a jeho vysoký míč směřující do skrumáže okolo brankáře hostí dotlačil do branky Foral. Další šanci si Slovan vypracoval v 60´, když po levé straně hřiště pronikli do 16 hostí Pšikal s Ullmannem, Ullmann však střílel velkého úhlu a trefil pouze tyč branky. Osud utkání zpečetila chyba domácí obrany v 67´. Po přímém kopu zahraném hosty na hranici pokutového území Slovanu se obraně nepovedlo odkopnout míč do bezpečí, míč se před 16 dostal k hostujícímu Burešovi, který samostatnou akcí pronikl do velkého vápna a s přehledem prostřelil Balčiráka. Do konce utkání již domácí zahrozili pouze v 83´ z přímého kopu, když míč zahraný Pšikalem z 30 m směřoval pod břevno branky, ale Hajný jej vytáhl na roh. 


Kategorie: A tým