Áčko je zpět na vítězné vlně, Dolní Benešov porazilo 2:0

V předehrávce 16. kola Fortuna Moravskoslezské fotbalové ligy dokázali fotbalisté “A” týmu Slovanu porazit na domácím hřišti Dolní Benešov 2:0. O zisku tří bodů rozhodli rosičtí po změně stran, kdy se gólově prosadili mladíci Dobrovodský a Fila.

FC Slovan Rosice – FC Dolní Benešov      2:0 (0:0)

Branky: 72. Dobrovodský, 83. Fila

ŽK: Malata, Selinger – Pecuch, Karčmář, Skroch, Moravec, Kubík, Krejčí

Rozhodčí: Pochylý – Mrázek, Slováček

Delegát: Prokeš

Diváků: 250

Rosice: Juran – Černý, Zezula, Drbal, Vítámvás (62. Minárčik) – Selinger, Koláčný (65. Fila) – Dobrovodský (74. Praks), Novák, Pazourek (86. Kršák) – Malata (K) (85. Kugler)

Benešov: Baránek – Romaňenko (76. Musila), Kubík, Alhassan, Moravec (K) – Skroch (65. Dolba), Gebauer, Karčmář, Gorčica (56. Býma), Krejčí – Pecuch (73. Labuda)

Do první nebezpečné akce utkání se v 11. minutě dostal po centru z levé strany Dobrovodský, jeho hlavičku ale Baránek kryl. Ve 27. minutě odcentroval z levé strany Novák a Pazourkovi scházely k zakončení do odkryté branky centimetry. Ve 33. minutě nabil Malata na šestnáctku míč Koláčnému, ten však branku přestřelil. Ve 43. minutě předvedli rosičtí ve středu hřiště pěknou kombinační akci, na jejímž konci byla zblokovaná střela Koláčného do boční sítě.

V 52. minutě se v šestnáctce hostů otočil s míčem Pazourek, jeho následnou střelu Baránek vyrazil. V 60. minutě poprvé vážněji zahrozili i hosté, Moravcovu hlavičku mířící k levé tyči ale Juran pohotovým zákrok chytil. V 65. minutě zahrával Černý přímý kop, po němž vznikl před brankou Benešova velký závar, hosté však i díky dvojitému zásahu Baránka dokázali nakonec dopravit míč do bezpečí. V 68. minutě vyzkoušel z úhlu Baránkovu pozornost Pazourek, hostující brankář byl opět připraven. V 73. minutě zakombinovali na pravé straně Malata s Černým a přihrávku druhého jmenovaného nakonec dostal patičkou do sítě Dobrovodský1:0. V 84. minutě se po vyhraných hlavičkových soubojích Nováka a Malaty dostal míč k Filovy, který se s ním otočil a pohotovou střelou podél Baránka zvýšil – 2:0. V 86. minutě se Býma prodral s míčem až do šestnáctky Slovanu, jeho přízemní střelu ale Juran bez větších problémů chytil. V 87. minutě obešel Novák vyběhnuvšího Baránka, namísto zakončení volil přihrávku na lépe postaveného Selingera, jehož střelu vykopl z prázdné branky jeden z hostujících obránců a následná dorážka Fily skončila nad.

Nabitý program fotbalistů “A” týmu pokračuje nedělním venkovním zápasem proti Baníku Ostrava B. Utkání se hraje v Markvartovicích a jeho výkop je v 10:15.

Kategorie: A tým