Áčko vyšlo po prohře 2:0 na Baníku podruhé naprázdno

Utkání mezi “B” týmem Baníku Ostrava a rosickým Slovanem nabídlo divákům kvalitní fotbalovou podívanou, o jejímž výsledku rozhodla efektivita v zakončení. Zatímco rosičtí své šance neproměnili, domácí se po změně stran díky dvěma přesným zásahům střídajícího Lokši prosadili a béčko Baníku tak i se šesti hráči prvního týmu na soupisce zvítězilo zaslouženě 2:0.

FC Baník Ostrava “B” – FC Slovan Rosice      2:0 (0:0)

Branky: 48. a 79. Lokša

ŽK: 0 – Minárčik, Novák

Rozhodčí: Ogrodník – Tomanec, Kostelník

Delegát: Káňa

Diváků: 145

Ostrava: Murin – Zálešák, Blahuta, Velner, Fulnek – Buchta (K) (69. Martišiak), Drozd (84. Kulig), Kaloč (46. Mooc), Lalkovič (46. De Azevedo) – Martiník – Zajíc (46. Lokša)

Rosice: Zádrapa – Černý, Zezula, Drbal (K), Minárčik – Kugler, Koláčný (67. Malata) – Dobrovodský (67. Kršák), Novák, Pazourek (69. Praks) – Fila (89. Sedláček)

Už na konci první minuty se za obranou domácích ocitl Pazourek, jeho střelu z voleje ale Murin vyrazil. V 6. minutě přihrál Martiník na penaltu Lalkovičovi, tomu však střela nesedla a skončila vedle. V 7. minutě se po rohovém kopu odrazil míč ke Koláčnému, jeho střelu mířící k levé tyči Murin vynikajícím zákrokem vytěsnil na roh. Ve 14. minutě předvedl brankář Baníku další důležitý zákrok, když po přihrávce Černého vychytal v samostatném úniku Filu. Ve 21. minutě se na druhé straně činil i Zádrapa, když zneškodnil tvrdou střelu Martiníka. Ve 30. minutě zakombinovali domácí na pravé straně, odkud přilétl míč na hlavu Martiníka, ten ale sám před Zádrapou hlavičkoval nad. Ve 33. minutě zahrával Pazourek přímý kop z levé strany, Novákovu hlavičku mířící k levé tyči Murin kryl. Do největší šance první půle se ve 36. minutě dostal Fila, který se po průniku Pazourka ocitl sám před Murinem, domácí brankář ho ale opět vychytal. Ve 44. minutě utekl z vlastní poloviny hřiště Černý, namísto zakončení však zvolil přihrávku a z následného brejku zahrozili domácí, když nejprve Zajícovu střelu vyrazil Zádrapa a následná dorážka Buchty skončila metr nad břevnem.

Domácí se ujali vedení ve 48. minutě, kdy Lokšovu střelu po přihrávce z pravé strany obrana Slovanu sice zablokovala, míč se však dostal opět k ostravskému kanonýrovi a ten jej zkušeně uklidil k levé tyči – 1:0. V 50. minutě mohl odpovědět Zezula, sám mezi malým vápnem a penaltou ale hlavičkoval nepřesně. V 52. minutě vyslal na Zádrapu tvrdou střelu zpoza šestnáctky Drozd, míč proletěl metr kolem levé tyče. V 55. minutě navedl míč středem hřiště Koláčný, jeho přízemní střelu z 22 metrů Murin chytil. O další dvě minuty se pokusil střelou z šestnáctky prosadit Martiník, Zádrapa jeho pokus vyrazil na roh. V 59. minutě odcentroval zprava Lokša a De Azevedo zakončil na zadní tyči hlavou nad. V 77. minutě odvrátila obrana domácích Kuglerův roh k Praksovi, jehož následnou dorážku obránci Baníku zblokovali na další roh. Po něm se do úniku dostal aktivně hrající Mirtinčík, kterému Zádrapa ani tentokrát skórovat nedovolil a jeho střelu z levé strany vyrazil na roh. Z něj se však hlavičkou na přední tyči prosadil podruhé Lokša a poslal Baník do dvougólového vedení – 2:0. V závěru zápasu ještě vystřihl povedené nůžky De Azevedo, branku však minul a tak fotbalisté Slovanu za neustálé podpory rosických Fans Ostrava vyšli podruhé v této sezóně bodově naprázdno.

V příštím kole hostíme na domácím stadionu Odru Petřkovice. Utkání se hraje v sobotu od 15:30.

Kategorie: A tým