“A” tým veze z Uherského Brodu tři body

ČSK Uherský Brod – FC Slovan Rosice      1:2 (1:1)

Branky: 16. Zelinka  –  27. Malata, 89. Huška

Rozhodčí: Gasnárek – Bartoň, Miko

Diváci: 115

Žluté karty: David R. – Malata, Lang, Pšikal

Uherský Brod: Ondrůšek – David R., Vrága, David M., Kúdela – Hruboš, Pácl (83. Jaroněk), Šálek, Zelinka – Dolina (71. Michalec), Nevařil (46. Hanák)

Rosice: Hoda – Vítámvás, Polák, Selinger, Makiš – Chlup (84. Foral), Lang, Havlásek, Pšikal (90. Prinz) – Ullmann (77. Huška), Malata (K)

“A” tým Slovanu vstoupil stejně jako bývá v posledních zápasech zvykem do utkání aktivně. Hýřil pohybem a svého soupeře přehrával. Hned v úvodní minutě mohl poslat rosické do vedení Ullmann, kterého po přihrávce Chlupa vychytal Ondrůšek. Přestože Slovan kontroloval hru, jako první udeřili domácí. V 15. minutě ještě Hoda předvedl výborný zákrok, z následujího rohu se ale hlavou prosadil Zelinka1:0. Krátce na to mohli rosičtí vyrovnat, když Pšikal poslal do samostatného úniku Ullmanna. Ten však domácí branku minul. Ve 27. minutě bylo srovnáno, když Pšikal posadil z rohu míč přesně na hlavu Petra Malaty1:1. Zbytek první půle, ačkoli se odehrával ve vysokém tempu, žádnou další brankovou příležitost nepřinesl. 

Úvod druhého poločasu patřil domácím. Z jejich mírné převahy si ale žádnou vážnější šanci nevytvořili. Rosičtí spoléhali především na rychlé protiútoky, které však nedokázali dotáhnout do úspěšného konce. Největší šanci si Uherský Brod vytvořil okolo 75. minuty, kdy po rohovém kopu zaskočil za Hodu na brankové čáře Vítámvás. Když už utkání spělo do nerozhodného konce, posadil v 89. minutě Pšikal přesný míč na hlavu střídajícího Hušky a ten hlavičkou do protipohybu Ondrůška rozhodl o vítězství Slovanu – 1:2.

Ve středu (13.5.) zajíždí “A” tým na půdu posledních Napajedel, které dnes překvapivě zvítězily v Hodoníně 2:1, čímž oživily naději na záchranu. Utkání začíná v 17:00.

Kategorie: A tým