Na úvod přípravy porazilo áčko druholigový Vyškov 2:1

V prvním utkání letní přípravy hostili fotbalisté “A” týmu Slovanu nováčka Fotbalové národní ligy MFK Vyškov. Po bezbrankovém prvním poločase se dlouho hrálo bez gólu i ve druhém dějství, nakonec však padly tři branky a rosičtí navíc v nastavení neproměnili penaltu. Za domácí se prosadili Černý se Selingerem, hosté korigovali skóre Markem Vintrem.

FC Slovan Rosice – MFK Vyškov      2:1 (0:0)

Branky: 80. Černý, 85. Selinger – 88. Vintr M.

ŽK: Novák – Hanuš, Šustr

Rozhodčí: Mayer – Bělák, Malimánek

Rosice: Zádrapa – Černý, Zezula (46. Malár), Krejčí (46. Drbal), Vítámvás (46. Kršák) – Buchta (46. Selinger), Koláčný (46. Šíp) – Praks (46. Šenk), Novák, Pazourek (46. Sedláček) – Přerovský (46. Dobrovodský)

Vyškov: Šustr (46. Spurný) – Ilko (46. Oulehla), Hanuš (46. Jaroš), Štěpánek (46. Smrčka (75. Lahodný)), Beňo (46. Sečkář) – Myienga, Todvič, Langer (46. Ambrozek), Jambor (46. Hapal), Němeček (46. Vintr M.) – Macej (46. Simr)

První poločas nabídl divákům rychlý a běhavý fotbal, ale s minimem šancí na obou stranách. Do největší příležitosti se v 7. minutě dostal hostující Myienga, jeho volej po rohovém kopu ale Zádrapa vynikajícím zákrokem vyrazil.

Ještě lepší zákrok předvedl domácí brankář v 52. minutě, kdy Simrovu hlavičku z malého vápna reflexivně vytěsnil na roh. Do třetice se Zádrapa činil v 72. minutě, kdy vyrazil střelu aktivního Myiengy. V 80. minutě rozjel na polovině hřiště akci Černý, aby ji následně po přesné přihrávce Nováka mezi stopery sám zakončil přesnou střelou k bližší tyči – 1:0. V 85. minutě zhatil útok domácích včasným vyběhnutím Spusný, míč však odehrál pouze k Selingerovi, který střelou téměř z poloviny hřiště zvýšil – 2:0. Hosté se vrátili do zápasu o tři minuty později, kdy Marek Vintr využil podklouznutí jednoho z domácích hráčů a byť si Zádrapa na jeho střelu sáhl, zabránit gólu nedokázal – 2:1. V poslední minutě fauloval Spurný v šestnáctce unikajícího Sedláčka a byla z toho penalta. Vyškovský brankář ale svoji chybu napravil a Drbalovu střelu mířící do prostřed branky vyrazil.

Příští sobotu se rosičtí fotbalisté představí na půdě druholigového Prostějova. Začátek utkání je v 10:30.

Kategorie: A tým