Ve druhém přípravném zápase remizoval “A” tým v Prostějově 2:2

Ve druhém přípravném utkání se fotbalisté “A” týmu Slovanu představili na hřišti 3. týmu uplynulého ročníku Fortuna národní ligy Prostějova. Zatímco první půle branku divákům nenabídla, ve druhé padly hned čtyři, po dvou na každé straně.

1.SK Prostějov – FC Slovan Rosice      2:2 (0:0)

Branky: 62. Žák, 64. Koudelka – 57. a 87. (PK) Přerovský

ŽK: 0 – 0

Rozhodčí: 

Prostějov: Mucha – Machynek, Bialek, Schuster (K), Stříž – Omale – Vlachovský, Jiráček, Koudelka, Kušej – Žák (střídali: Bárta, Vichta, Bala, Bartolomeu, Kopřiva, Kadlec, Hausknecht, Zapletal, Sus)

Rosice: Zádrapa (46. Juran) – Černý (K), Zezula, Krejčí (64. Malár), Kršák (68. Šíp) – Selinger, Šíp (46. Koláčný) – Praks (60. Šenk), Novák, Pazourek (60. Sedláček) – Přerovský

Zatímco v prvním přípravném utkání s Vyškovem protočil trenér Michal Kugler téměř dvě kompletní jedenáctky, v tom dnešním postrádal kvůli zranění či nemoci hned pětici hráčů. Konkrétně absentovali Fila, Buchta, Vítámvás, Dobrovodský a Drbal. První a zřejmě největší šanci prvního poločasu si v 7. minutě vypracovali rosičtí, Přerovský ale po přihrávce Selingera sám před Muchou přestřelil. Domácí se mezi 20. a 30. minutou dostali do dvou slibných příležitostí, Zádrapu v brance ale Jiráček a po něm ani Bialek neohrozili. Ve 35. minutě vystihl na polovině hřiště chybnou rozehrávku Přerovský, jeho pohotová střela do odkryté branky byla však nepřesná.

Ve 48. minutě podnikli domácí rychlý protiútok, na jehož konci byla střela Kušeje do boční sítě. V 57. minutě vystihl Pazourek rozehrávku Bárty, míč se následně dostal k Novákovi, který jej předložil na penaltu Přerovskému a ten střelou pod břevno poslal Rosice do vedení – 0:1. V 62. minutě našel Koudelka přesným centrem zprava na přední tyč nabíhajícího Žáka, který šikovnou tečí vyrovnal – 1:1. O další dvě minuty později domácí skóre otočili. Bárta chytil hlavičku Nováka, rychle nakopl dlouhý míč na Koudelku, toho sice Juran včasným vyběhnutím zpomalil, míč však hlavou odehrál za sebe a před prostějovským kanonýrem stála prázdná brána – 2:1. V 76. minutě prošel po pěkné akci středem domácí obrany Koláčný, Bártu sice přeloboval, branku ale netrefil. V 80. minutě napravil Juran své předchozí zaváhání, když zblízka vychytal střídajícího Kadlece. Následnou dorážku pak Zezula zblokoval na roh. V 84. minutě pálil Šíp po přihrávce od Koláčného pouze do boční sítě. V 86. minutě nepotrestal chybu v zadních řadách Slovanu Kopřiva, když po centru z pravé strany hlavičkoval těsně nad. Minutu na to vyslal Koláčný do úniku Sedláčka, toho ve vápně fauloval Bárta a byla z toho penalta. K její exekuci se postavil Přerovský a střelou doprostřed branky s přehledem vyrovnal – 2:2. V samotném závěru ještě zahrozili prostějovští, se střelou Kušeje si ale Juran poradil.

Už ve středu sehrají rosičtí další přípravný zápas, když od 18:00 budou doma hostit Hodonín.

Kategorie: A tým