Áčko vstoupilo do sezóny výhrou 3:1 ve Frýdku-Místku

Zasloužené vítězství a cenné tři body do tabulky MSFL si připsali fotbalisté “A” týmu Slovanu, kteří v prvním mistrovském utkání dokázali zvítězit ve Frýdku-Místku 3:1.

FK Frýdek-Místek – FC Slovan Rosice      1:3 (0:1)

Branky: 55. Kučera – 34. Pazourek, 57. a 81. Koláčný

ŽK: Byrtus, Vrbka, Kučera – Černý

Rozhodčí: Tomanec – Drozdy, Pospíšil

Delegát: Sedláček

Diváků: 347

Frýdek: Květoň – Konečný, Tamajka, Velner (K), Vengřínek – Vrbka (88. Klimeš), Byrtus (77. Křenek), Manzia, Barkov (46. Kučera) – Raab, Janša (72. Kovařík)

Rosice: Zádrapa – Černý (K), Zezula, Krejčí, Vítámvás (77. Kršák) – Koláčný (88. Šíp), Selinger – Praks (65. Sedláček), Novák, Pazourek (77. Šenk) – Dobrovodský (65. Fila)

Ve 2. minutě zahrozili rosičtí po akci Koláčného s Dobrovodským, kterou Praks zakončil střelou do Květoně. V 7. minutě hlavičkoval po rohovém kopu domácích Raab pouze do boční sítě. Ve 14. minutě napřáhl z dálky Koláčný, i on však mířil pouze do boční sítě. V 18. minutě přihrál Novák pod sebe Dobrovodskému, jehož střelu Květoň konečky prstů vytěsnil na roh. Novák s Dobrovodským si celou akci zopakovali ve 26. minutě, i tentokrát ale domácí brankář skvěle zasáhl a Dobrovodského střelu reflexivně vyrazil. Ve 34. minutě utekl po pravé straně Černý, přesnou přihrávkou našel na přední tyč nabíhajícího Pazourka a ten patičkou poslal Slovan do vedení – 0:1. O dvě minuty později našel Koláčný přesným centrem na penaltě Zezulu, který však hlavou minul. Ve 40. minutě utekl po pravé straně Dobrovodský, jeho zakončení zblokovala domácí obrana na roh. Ani z něj se rosický útočník gólově neprosadil, když v pádu zakončil nad. Aktivně hrající Dobrovodský se ve 42. minutě zbavil ve vápně jednoho z domácích obránců, jeho střelu na přední tyč však Květoň vyrazil na roh. V nastavení první půle ještě zahrozil Novák, jehož křižná střela z hranice šestnáctky skončila vedle levé tyče.

Domácím se podařilo srovnat v 55. minutě, kdy do šestnáctky Slovanu přiletěl z pravé strany střílený centr, který střídající Kučera s pomocí břevna usměrnil za záda Zádrapy – 1:1. V 57. minutě si rosičtí vzali vedení zpět, když Novák vybojoval na soupeřově polovině míč, zatáhl jej do šestnáctky, předložil pod sebe Koláčnému a ten obstřelil Květoně – 1:2. V 67. minutě se v nebezpečné pozici ocitl Manzia, tísněný ale zblízka přestřelil. Nejblíže vyrovnání byli domácí v 72. minutě, kdy centr z levé strany zakončil Janša v pádu nad. V 76. minutě přihrál v šestnáctce Novák pod sebe Pazourkovi, ten však přestřelil. V 81. minutě utekl po pravé straně střídající Fila, přihrál na penaltu Koláčnému, který přesnou střelou k levé tyči zvýšil – 1:3. Domácí mohli korigovat výsledek v nastaveném čase, Manzia ale na zadní tyči branku netrefil.

Ve 2. kole přivítají fotbalisté “A” týmu Slovanu na domácím stadionu ambiciózní Kroměříž. Utkání se hraje v sobotu od 16:30.

Kategorie: A tým