Starší žáci “B” zvítězili v Rájci-Jestřebí 6:2

V prvním letním přípravném utkání zvítězilo béčko našich starších žáků v Rájci-Jestřebí 6:2.

FK Rájec Jestřebí – FC Slovan Rosice      2:6 (1:4)

Branky Rosic: 7. Mašek, 14. a 27. Karásek A., 41. Limberg, 78. Karásek M., 82. Charvát

Diváci: 74

Sestava: Vyklický – Smištík, Salava, Charvát, Nevřivý – Karásek A., Šalovský, Karásek M., Mašek – Limberg, Kopka (střídali: Svoboda, Kapoun, Caratti)

Komentář trenérů: Přátelské utkání starších žáků B se odehrálo na velmi dobře připraveném trávníku a za krásného počasí. Utkání řídil zkušený arbitr Michal Hájek, nutno dodat, že velmi kvalitně a spravedlivě. Citlivě pouštěl hru a nechával dohrát gólové situace. Utkání se hrálo 2 x 45 minut, což pro většinu hráčů po letní přestávce bylo velmi náročné. Soupeř byl kvalitní, velmi dobře fyzicky rostlý a silově dobře připravený. Naše menší a drobnější mužstvo nečekalo nic lehkého.

Utkání začalo velmi svižně s mírnou převahou našeho mužstva, která se projevila první brankou již v 7. minutě, kdy po průnikové přihrávce ze středu hřiště utekl Ondřej Mašek a z rohu velkého vápna zavěsil na zadní tyč – 0:1. Již ve 14. minutě se situace opakovala s tím, že Ondřej Mašek tentokrát poslal přesný centr, kde zavřel zadní tyč Adam Karásek a bylo to 0:2. Náš tlak nadále pokračoval a vyústil v rohový kop, který přesně posadil Nikolas Limberg na volej Adamu Karáskovi a ten zavěsil 0:3. Poté se mužstvo domácích trochu oklepalo a začalo zlobit naši obranu a padla snižující branka na 1:3. Nutno podotknout, že naše obranná čtveřice se velmi dobře vyrovnala se silovým pojetím hry soupeře a i přesto, že to někdy v soubojích naše hráče bolelo, byli často úspěšní. Velmi dobře je doplňoval brankář Dan Vyklický, který dobře četl hru a likvidoval průnikové přihrávky soupeře. Ještě do poločasu se individuálně prosadil Tobias Limberg a uzavřel na 1:4.

Do druhého poločasu šlo naše mužstvo již trochu unavené a bylo znát, že proběhla dlouhá letní přestávka. Postupně našim hráčům odcházela kondice a projevilo se to tím, že se mužstvo dostávalo pod tlak soupeře. Prvních 25 minut druhého poločasu bylo v režii hráčů Rájce a jejich tlak vyústil ve snížení stavu na 2:4. Ještě chvilku trvalo než se naši hráči oklepali, pak ale přišli další velmi krásné fotbalové momenty. Individuální průnik Michala Karáska přes 4 hráče zakončený střelou do šibenice na 2:5 a neméně krásný gól ve stylu Luise Figa – šestkrát zasekni balon, až si obránce sám sobě nasadí kravatu, padne na zem a následně pošli míč vedle brankáře. Tuto fintu v samém závěru předvedl Ondra Charvát a zpečetil výsledek utkání na 2:6.

Nutno říci, že naši hráči odvedli velmi dobrý a bojovný výkon, na kterém se dá stavět do nové sezony. Dále je potřeba poděkovat i rodičům, kteří kluky dovezli a také fanouškům, kteří zaplnili celý sektor C :-) Jen tak dál borci. Pracovat, pracovat a zase pracovat. Vše co uděláš pro sebe navíc, děláš i pro svůj tým.

Kategorie: Žáci