Odveta za pohár áčku vyšla, ve Velkém Meziříčí vyhrálo 1:0

Zatímco středeční pohárové klání mezi Velkým Meziříčím a Rosicemi nabídlo divákům ofenzivní podívanou, v sobotu o body se hrálo bojovné utkání s minimem šancí na obou stranách. O výhře rosických rozhodl krátce po pauze výstavní střelou z přímého kopu kapitán Černý.

FC Velké Meziříčí – FC Slovan Rosice      0:1 (0:0)

Branka: 50. Černý

ŽK: Mucha, Demeter, Šuta, Komínek – Selinger, Šíp

Rozhodčí: Kolář – Vejtasa, Vostrejž

Delegát: Hrůza

Diváků: 246

Meziříčí: Kolář – Pavlík (46. Vašíček), Mucha, Komínek (K), Bouček (75. Sysel) – Demeter, Urbánek (25. Karmazín), Šuta (85. Malata Mir.), Puža (75. Mezlík), Nedvěd – Plichta

Rosice: Zádrapa – Černý (K), Zezula, Krejčí, Vítámvás (45. Šíp) – Selinger, Buchta – Šenk (71. Dobrovodský), Novák, Pazourek (84. Sedláček (93. Drbal)) – Fila (71. Přerovský)

Oboustranně opatrnou úvodní půlhodinovku zápasu ukončila až Pazourkova střela z 31. minuty, kdy záložník Slovanu minul z hranice šestnáctky levou tyč Kolářovy branky. Ve 38. minutě uvolnil Černý za obranu domácích nabíhajícího Filu, ten sice obstřelil z úhlu Koláře, jeden z domácích obránců ale míč mířící do odkryté branky vykopl. Ve 44. minutě odcentroval z pravé strany Pazourek, Vítámvásova hlavička na zadní tyči skončila mimo.

Ve 49. minutě byl před velkým vápnem Meziříčí faulovaný Buchta. K exekuci přímého kopu se postavil Černý a zhruba z 25 metrů poslal míč nechytatelně do pravé šibenice – 0:1. V 51. minutě utekl po levé straně Fila, s míčem se prodral až před Koláře, ten jej však vychytal. V 57. minutě pálil z velkého vápna nebezpečně Karmazín, míč skončil těsně vedle pravé tyče. V 77. minutě se po pasu za obranu domácích ocitl sám před Kolářem Přerovský, jeho lob skončil nad břevnem. V další slibné příležitosti se ocitl Přerovský v 81. minutě, kdy po centru Šípa zakončil přímo do rukavic Koláře. Domácí si největší příležitosti k vyrovnání vypracovali v nastaveném čase, kdy nejprve Zádrapa vytasil fantastický zákrok proti hlavičce Malaty a krátce na to se brankář Slovanu činil i při střele Vašíčka, kterou konečky prstů vytěsnil na roh.

Ve 4. kole přivítají fotbalisté “A” týmu Slovanu na domácím stadionu Uničov. Utkání se hraje v sobotu od 16:30.

Kategorie: A tým