Seriál rozhovorů: Tentokrát s odchovancem Jakubem Havláskem

Dnes jsem si pro rozhovor vybral odchovance rosického fotbalu Kubu Havláska. Prošel všemi mládežnickými kategoriemi Slovanu až nakonec zakotvil jako stabilní hráč “A“ mužstva…

Jakub Havlásek

Datum narození: 4.11.1989
Post: Záložník
Výška: 186 cm
Váha: 83 kg
Přezdívka: Havlas
Dosavadní hráčská kariéra: FC Slovan Rosice (1995 – ???)

Ahoj Kubo, jaká byla cesta až sem, do divize? Plánoval jsi kariéru v Rosicích, nebo jsi pohlížel i někam jinam?

Zdravím… Ta cesta byla asi následující: Okresní přebor -> 1. B třída -> 3. liga -> Divize. Já nic neplánoval, já jsem zde vyrostl a ani jsem neuvažoval, že bych někam jinam odešel.

Kdo tě k fotbalu přivedl? Víme, že tvůj otec hrával za Slovan dlouhé roky, byl tak trochu tvým fotbalovým vzorem?

Od mala jsem chodil na fotbal s otcem, takže ano, byl mým fotbalovým vzorem. A byl to právě on, kdo mě přivedl k fotbalu.

Kdo je tvým současným fotbalovým vzorem?

Můj dlouholetý vzor byl Zinedine Zidane a z aktuálně pohybujících se hráčů je to asi Sergio Ramos.

Pokud se podíváš na dorostenecké výběry, myslíš, že nám zde roste další posila “A“ týmu? Pokud dobře sleduji, tak Dominik Moučka se v poslední době střelecky výrazně prosazuje…

Abych pravdu řekl, tak jsem dorost v poslední době naživo neviděl, tudíž nevím, kdo krom Dominika Moučky může či nemůže “A” tým posílit. Ovšem co se týče Dominika, tak je to mladý a talentovaný dorostenec, který určitě do “A” týmu nakročit může.

Tvůj první ostřejší start za „A“ tým byl v českém poháru na půdě Slovanu Liberec? Jaký to pro tebe byl zápas?

Jojo, byl to první ostřejší start a na tento zápas vzpomínám jen v tom nejlepším. Pro mě jako pro „okresního“ hráče to byl velký zážitek a snažil jsem se si to co nejvíc užít.

V dresu Slovanu jsi odehrál celou svoji kariéru. Na které období vzpomínáš nejraději? A jaké utkání ti nejvíc zakotvilo v paměti?

Dres Slovanu oblékám od 6ti let, takže jsem zde strávil celou dosavadní kariéru. Nejvíce vzpomínám na období, kdy jsme s klukama postupovali do 1. B třídy a měli jsme výborný kolektiv. Utkání, které mi zakotvilo nejvíce v paměti, je určitě již zmiňovaný duel českého poháru na půdě Slovanu Liberec.

Kdo je v mužstvu tvým nejoblíbenějším spoluhráčem? S kým si na hřišti nejvíc vyhovíš?

Já tak nějak vycházím se všemi, ale kdybych měl napsat jedno jméno, tak to bude Jakub Foral, který je mým velkým kamarádem i mimo kabinu. A co se týče vyhovění si na hřišti, tak to bude se všemi stejně, takže tady bych konkrétně nejmenoval.

V současné době máš na kontě nejvíc startů v letošní sezóně (společně s Tomášem Chlupem, Zdeňkem Polákem a Honzou Pšikalem), ale pouze jednu branku. Jsi se svými výkony spokojený?

Neřekl bych “pouze” jednu, na mě je ta jedna branka na sezonu docela dobrá :-D To je spíš otázka na trenéry, zda jsou s mými výkony spokojení. Když mám ale tolik startů, tak to snad nebudu úplně tak strašný… Ale jinak by to mohlo být určitě lepší.

Rosice v poslední době při občasné absence Petra Malaty jakoby hledaly střelce branek. Co si o tom myslíš?

Absence Petra je velká. Stále je to výborný střelec, kterého jen tak někdo nenahradí. Nicméně v týmu jsou další mladí a šikovní hráči, kteří by ho mohli časem nahradit.

Jaké jsou tvé sportovní plány do budoucna. Chceš odehrát celou kariéru za Slovan nebo uvažuješ i jiném angažmá?

Prozatím se soustředím na kariéru v Rosicích a až budu cítit, že zabírám zbytečně místo, tak bych se přesunul jinam. Ale zatím to v plánu nemám.

Prozraď nám na závěr i něco o svém soukromém životě…

Nedávno jsem dostudoval vysokou školu, při které jsem pracoval v Brně na exekutorském úřadě, ale jako absolventa mě nyní čeká hledání stálé práce. Jinak ve volném čase hraji aktivně i florbal, kde jsou mými spoluhráči někteří z řad našeho ULTRAS, čímž bych jim chtěl PODĚKOVAT za podporu klubu.

 

Jsem rád, že sis na nás udělal chvilku času a odpověděl na dotazy. My ti přejeme hodně úspěchů a věříme, že se ti bude i nadále v týmu dařit. Za všechny sportovní fandy

Franta Pokorný

 

Kategorie: A tým