“A” tým nevyužil přesilovku a s Uničovem si rozdal po bodu

Ve druhém domácím mistrovském utkání narazili fotbalisté “A” týmu Slovanu na kvalitního soupeře z Uničova. Zatímco hostům patřil první poločas, v tom druhém naopak dominovali i díky vyloučení Straňáka rosičtí, gólu se ale diváci nakonec nedočkali.

FC Slovan Rosice – SK Uničov      0:0

ŽK: Přerovský, Krejčí, Buchta, Novák – Bača, Straňák

ČK: 51. Straňák (Uničov)

Rozhodčí: Denev – Řezníček, Slabý

Delegát: Briksa

Diváků: 230

Rosice: Zádrapa – Vítámvás (72. Fila), Zezula, Krejčí, Šíp – Selinger, Buchta – Černý (K), Novák, Pazourek (62. Sedláček) – Přerovský

Uničov: Uvízl (45. Kalina) – Diblík, Koutný, Straňák, Můčka – Krč (72. Šidlík), Kamas, Bača, Svoboda – Komenda (K), Vybíral (60. Koutek)

V první šanci zápasu se ve 2. minutě ocitl Přerovský, jehož střela přes hlavu skončila nad břevnem. V 7. minutě se z poloviny hřiště řítil sám na branku Komenda, Zádrapa však vynikajícím zákrokem hostujícího kanonýra vychytal. Ve 20. minutě zakončil Straňák roh hostů hlavou metr nad. Ve 28. minutě zahrozili po Pazourkově rohovém kopu i rosičtí, Novák však hlavičkoval přímo do rukavic Uvízla. O dvě minuty později pálil zpoza šestnáctky nebezpečně Svoboda, Zádrapa jeho střelu vytěsnil konečky prstů na roh. Ve 34. minutě využil Krč nedorozumění v zadních řadách Slovanu, branku ale z 10 metrů přestřelil. Ve 41. minutě zahrávali hosté přímý kop, na který nejvýše vyskočil Straňák a hlavou poslal míč do tyče. Následná dorážka Krče z malého vápna skončila nad. V nastavení prvního poločasu se po centru Černého prosadil Přerovský, branka však pro ofsajd uznána nebyla.

Ve 47. minutě pálil po akci Černého z velkého vápna Buchta, míč skončil nad břevnem Kalinovy branky. V 51. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen Straňák a to posadilo domácí na koně. V 55. minutě hlavičkoval Zezula po rohovém kopu Přerovského těsně nad. V 61. minutě se podruhé v utkání gólově prosadil Přerovský, i tentokrát ale branka kvůli ofsajdu neplatila. V 77. minutě našel Přerovský ve vápně Filu, ten se šikovně uvolnil, jeho tvrdou střelu na přední tyč vyrazil Kalina na roh. Po něm se po sérii odrazů dostal k zakončení Buchta, jeho hlavičku ale hosté na brankové čáře odvrátili. V 81. minutě posadil Černý centr na hlavu Sedláčka, toho však Kalina výborným zákrokem vychytal. Největší šanci skórovat měli rosičtí v 87. minutě, kdy Zezula zakončil roh Přerovského hlavou do tyče.

V příštím kole zajíždějí fotbalisté “A” týmu do Blanska. Utkání se hraje v sobotu od 16:30.

Kategorie: A tým