“A” tým doma podruhé za sebou vyhrál, béčko Sigmy porazil 1:0

Po víkendovém vítězství nad rezervou Zlína dokázali fotbalisté “A” týmu porazit ve vloženém 17. kole i juniorku Olomouce, která tak poprvé v sezóně vyšla bodově naprázdno. Vítěznou branku Slovanu vstřelil těsně před pauzou Koláčný.

FC Slovan Rosice – SK Sigma Olomouc B      1:0 (1:0)

Branka: 41. Koláčný

ŽK: Zezula – Grigar, David, Vaněček, Piňa

Rozhodčí: Žurovec – Slováček, Grečmal

Delegát: Vidlák

Diváků: 220

Rosice: Zádrapa – Vítámvás (60. Šenk), Zezula, Krejčí, Buchta – Koláčný (78. Šíp), Novák – Černý (K), Selinger (86. Drbal), Pazourek (86. Kršák) – Přerovský (86. Fila)

Olomouc B: Stoppen – Látal, David (72. Kotouč), Bednár, Galus (72. Slavíček) – Zahradníček, Grygar (83. Mikulenka), Spáčil (K), Langer, Grečmal (46. Piňa) – Vaněček

Oboustranně opatrný úvod utkání ukončila v 18. minutě obrovská šance hostů, kdy se po přihrávce Spáčila řítil sám na Zádrapu Langer, rosický brankář jej však skvělým zákrokem vychytal a při následné dorážce Langera zastoupil brankáře Slovanu před odkrytou bránou Vítámvás. Domácí poprvé zahrozili ve 20. minutě, kdy Koláčný po přistrčení míče Selingerem pálil nad. Ve 23. minutě zahrával Přerovský přímý kop, po kterém Novák přehlavičkoval Stoppena, na brankové čáře ale zasáhl Vaněček a míč vykopl. Ve 40. minutě byl blízko k vedoucímu gólu domácích Krejčí, jeho hlavička po přímém kopu Přerovského však skončila těsně vedle pravé tyče Stoppenovy svatyně. Rosičtí se branky dočkali o minutu později, kdy Přerovský vybojoval u autové čáry míč pro Selingera, který jej následně naservíroval Koláčnému a ten před prázdnou brankou nezaváhal – 1:0. V nastavení prvního poločasu se po zákroku Stoppena na Nováka dožadovali domácí pokutového kopu, rozhodčí však ukázal pouze na značku kopu rohového.

V 52. minutě se po zaváhání obrany Slovanu ocitl v dobré příležitosti střídající Piňa, jeho slabou střelu z otočky Zádrapa bez problému kryl. V 55. minutě napřáhl ke střele zpoza šestnáctky Přerovský, Stoppen si s jeho pokusem poradil. S přibývajícím časem hosté začali domácí tlačit, ti sice hrozili z rychlých protiútoků, žádný z nich ale nedokázali dohrát do gólové příležitosti. V té se naopak ocitl v 74. minutě Spáčil, který po přímém kopu Zahradníčka hlavičkoval z malého vápna přímo do náruče Zádrapy. Nejblíže k vyrovnání byli olomoučtí v 85. minutě, kdy centr Slavíčka z levé strany zakončil hlavou Mikulenka, Zádrapa jej však reflexivním zákrokem vychytal.

Anglický týden zakončí fotbalisté “A” týmu na hřišti Vrchoviny. Utkání se hraje v Novém Městě na Moravě v neděli od 16:00.

Kategorie: A tým