Po výborném výkonu veze “A” tým z Velkého Meziříčí 3 body

FC Velké Meziříčí – FC Slovan Rosice     0:3 (0:1)

Branky: 38. Foral, 57. vlastní, 87. Pšikal

Rozhodčí: Možíš – Dohnálek, Sedláček

Diváci: 280

ŽK: Smejkal, Demeter – Vítámvás, Pšikal, Foral

Velké Meziříčí: Kruba – Mucha Z., Souček (72. Mucha P.), Šimáček, Krejčí (K) – Bouček (61. Pokorný) Smejkal (68. Vyskočil), Berka, Durajka, Demeter – Simr

Rosice: Balčirák – Vítámvás, Huška, Havlásek, Makiš – Chlup (80. Těžký), Lang, Pšikal, Malata (K), Foral (87. Prinz) – Ullmann (85. Moučka)

“A” tým Slovanu potvrdil solidní venkovní formu a na půdě lídra soutěže zvítězil po velmi dobrém výkonu 3:0. Připsal si tak třetí výhru v řadě na hřištích soupeře.

První poločas začal z obou stran opatrně a úvod utkání žádnou vážnější šanci nepřinesl. První brankovou příležitost měl tak až v 17. minutě po centru Pšikala Huška, jeho hlavička ale skončila těsně nad Krubovou brankou. O chvíli později střílel z dálky Lang a na druhé straně Durajka, jejich pokusy ale ke gólu nevedly. Stejně tak ani Simrova hlavička ze 33. minuty. Ve 38. minutě se rosičtí dostali do vedení, když Vítámvás zakončil svůj průnik po pravé straně přesným centrem do vápna, kde Foral uklidil pohotově míč za záda domácího brankáře – 0:1. O poslední střelecký pokus první půle se postaral výborně hrající Lang, Kruba si však s jeho střelou poradil.

Druhý poločas začali domácí očekávaným náporem. Ve 47. minutě měl Krejčí možnost zakončit ve vápně nepřímný volný kop nařízený za malou domů. Jeho bomba ale skončil těsně nad. Nejblíže ke vstřelení branky byl Velmez o minutu později, kdy Bouček našel ve vápně volného Durajku a ten orazítkoval tyč Balčirákovy branky. V 51. minutě se mohl podruhé v utkání prosadit Foral, který po přihrávce Malaty ale přestřelil. Další Durajkův pokus o vyrovnání kryl v 54. minutě dobrým zákrokem Balčirák. O tři minuty později unikl po levé straně Makiš, naservíroval do vápna míč Chlupovi a jeho střelu si do vlastní sítě srazil jeden z domácích obránců – 0:2. Domácí tato branka srazila do kolen a do konce utkání už si proti výborně hrající obraně hostů nebyli schopni vypracovat žádnou vážnější příležitost. Definitivní podobu výsledku pak dal v 87. minutě po Moučkově vybídnutí povedenou střelou z 20 metrů Pšikal0:3.

V příštím kole se budou hráči “A” týmu Slovanu snažit prolomit nepříznivou domácí bilanci, když tři utkání v řadě doma naplno nebodovali. Soupeřem jim bude čtvrtý tým tabulky Slovan Havlíčkův Brod. Utkání se hraje v sobotu 6. června od 16:30.


Kategorie: A tým