“A” tým přišel v Jihlavě v nastavení o bod

Přestože byli fotbalisté “A” týmu Slovanu v Jihlavě blízko k prodloužení čtyřzápasové bodové série, ve druhé minutě nastavení podruhé v utkání inkasovali a nakonec podlehli domácím 2:1.

FC Vysočina Jihlava B – FC Slovan Rosice      2:1 (0:0)

Branky: 72. Chocholatý, 90+2. Shudeiwa – 83. Přerovský

ŽK: Štefánek, Fila M., Kolčava – Novák, Krejčí

Rozhodčí: Pospíšil – Slabý, Kulička

Delegát: Vidlák

Diváků: 150

Jihlava: Jágrik – Fila M., Štefánek, Christodoulou, Kolčava (K) – Shudeiwa, Chocholatý (90+1. Mikuška) – Křivánek (87. Crhan), Ritter, Fila L. (87. Savi) – Tall (64. Araujo)

Rosice: Zádrapa – Černý (K), Zezula, Krejčí, Buchta – Koláčný (80. Dobrovodský), Novák – Fila (65. Praks), Selinger, Šenk (65. Pazourek) – Přerovský (86. Šíp)

Úvodní minuty utkání patřily rosickým. Již po několika vteřinách vystihl Přerovský na polovině hřiště rozehrávku domácích, středem si navedl míč, následně však pálil pouze do rukavic Jágrika. Ve 2. minutě se individuální akcí blýskl Fila, jehož křižná střela z hranice šestnáctky skončila metr vedle levé tyče. V 11. minutě se po akci Černého s Filou ocitl v dobré pozici Šenk, jeho přízemní střelu ale Jágrik výborným zákrokem chytil. Domácí poprvé zahrozili v 16. minutě, kdy po levé straně pronikl do šestnáctky Slovanu Lukáš Fila, míč z jeho kopačky však skončil pouze v boční síti. Ve 22. minutě sklepl Přerovský míč Koláčnému, jehož tvrdá střela skončila nad. Stejně dopadlo i zakončení Šenka z 37. minuty. Ve 39. minutě podržel hosty Zádrapa, který reflexivně vyrazil Krejčím sražený centr Křivánka na roh. Ve 44. minutě odcentroval z levé strany Buchta, Filova hlavička z hranice penalty postrádala větší přesnost i razanci.

V 50. minutě pálil tvrdě zpoza velkého vápna Chocholatý, branku však netrefil. V 54. minutě se po rychle rozehraném rohu a Selingerově prodloužení ocitl na zadní tyči osamocený Novák, jeho volej skončil nad břevnem. V 61. minutě vyzkoušel Jágrikovu pozornost technickou střelou Přerovský, jihlavský golman jeho pokus kryl. V 72. minutě si za obranu Slovanu naběhl Chocholatý a přestože Zádrapa jeho střelu nohou zpomalil, v cestě do sítě ji zabránit nedokázal – 1:0. V 78. minutě se po rohu rosických a rychlém protiútoku řítili domácí 3 na 2, Zádrapa však hosty podržel a Křivánkovo zakončení reflexivně nohou vykopl. V 81. minutě měl na hlavě vyrovnání Zezula, jeho hlavička po centru Přerovského ale skončila vedle Jágrikovy branky. O dvě minuty později se rosičtí dočkali, když střídající Dobrovodský našel v šestnáctce Přerovského, který střelou podél Jágrika vyrovnal – 1:1. Když už se zdálo, že utkání skončí dělbou bodů, ocitl se v nastaveném čase po Saviho přihrávce za obranou Slovanu Shudeiwa a střelou přes Zádrapu strhl vítězství na stranu domácích – 2:1.

V dalším kole budou fotbalisté “A” týmu Slovanu hostit Dolní Benešov. Utkání se hraje v sobotu od 15:00.

Kategorie: A tým